Vroege tegentreffer nekt Witte Leeuwen

De grasmat in De Adelaarshorst is niet bespeelbaar. Dat is de reden dat Go Ahead Eagles – Telstar in het Erve Asito Stadion van Heracles Almelo gespeeld wordt. In dit stadion ligt een verwarmd kunstgrasveld, de enige in Nederland, waarop goed te voetballen is. De grasmat brengt Telstar geen geluk. In de 5e minuut scoort kwelgeest Jacob Mulenga, zijn derde doelpunt in twee wedstrijden tegen Telstar, de enige treffer. In de eerste helft en na de 1-0 heeft Telstar het beste van het spel maar gescoord wordt er niet. Ook in de tweede helft geen doelpunt(en) voor de Witte Leeuwen waar het spel beduidend minder is.
Go Ahead Eagles begint goed aan het duel. In de 3e minuut vangt Jasper Schendelaar de bal na een afstandsschot van Bas Kuipers. Twee minuten later is het wel raak voor de Deventernaren. Na een vlot lopende aanval schiet Jacob Mulenga de bal in. In eerste instantie redt Jasper Schendelaar. Het uitverdedigen loopt niet soepeltjes. Boyd Lucassen onderschept de bal en speelt het leder op Jacob Mulenga. De spits kopt van dichtbij raak: 1-0. In de 12e minuut lijkt diezelfde Mulenga op weg naar de 2-0. Hij ontvangt de bal in buitenspelpositie. Gevlagd en gefloten wordt er niet. De weg naar Jasper Schendelaar ligt open. In de één tegen één situatie komt de Velsense goalie als winnaar uit de strijd. Na deze kans is het Telstar dat de klok slaat. Veel balbezit en wat kansen maar Ilias Bronkhorst, Shayne Pattynama en Glynor Plet hebben het geluk niet aan hun zijde. Vlak voor rust moet Frank Korpershoek noodgedwongen het veld verlaten. De captain gaat door zijn enkel en verder spelen is onmogelijk. Zijn vervanger is Vincent Regeling. Hij zit voor de eerste keer sinds maanden weer bij de selectie en mag direct aan de bak. De laatste kans van de eerste helft is voor Welat Cagro. De middenvelder schiet de bal naast het doel van Jay Gorter.In de tweede helft is de eerste kans voor Daniel Adshead. Hij ontvangt de bal, loopt tot aan de rand van de zestien en schiet in. Luttele centimeters naast de verkeerde kant van de paal. Drie minuten later kopt Erkan Eyibil de bal op het Velsense doel. Jasper Schendelaar is de situatie meester en vangt de bal. In de 58e minuut vliegt de kopbal van Jacob Mulenga over het Velsense doel. Weer drie minuten verder geeft Antoine Rabillard een voorzet. De bal belandt buiten het bereik van keeper Schendelaar op de lat. Telstar komt goed weg. In de 73e minuut belandt de kopbal van Ilias Bronkhorst recht in de handschoenen van Jay Gorter. Elf minuten later neemt Welat Cagro een vrije trap. De bal gaat dwars door de muur richting de korte hoek. Doelman Gorter ziet dit op tijd en vangt de bal. Het slotoffensief is er van Telstar maar gescoord wordt er niet meer. Een belangrijke verliespartij op weg naar de play-offs kunnen we dit wel noemen.

STATISTIEKEN

Opstellingen 
Go Ahead Eagles: 20. Jay Gorter, 3. Sam Beukema, 4. Jeroen Veldmate, 5. Bas Kuipers, 8. Luuk Brouwers, 9. Antoine Rabillard, 10. Erkan Eyibil (90e min. +1 14. Zakaria Eddahchouri), 21. Bradly van Hoeven (87e min. 6. Jay Idzes), 25. Boyd Lucassen, 27. Jacob Mulenga (74e min. 19. Sam Hendriks) en 30. Giannis-Foivos Botos.

Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Andries Noppert15. Nicolas Abdat, 16. Sven Jansen, 22. Julliani Eersteling, 23. Quiermo Dumay, 24. Max Leeflang en 28. Justin Bakker. Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 2. Ilias Bronkhorst (74e min. 26. Tom Overtoom),  5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek (44e min. 13. Vincent Regeling), 7. Rashaan Fernandes, 9. Glynor Plet, 10. Daniel Adshead (62e min. 30. Ozan Kökcü), 11. Anthony Berenstein (62e min. 27. Roscello Vlijter), 16. Niels van Wetten (74e min. 23. Cas Dijkstra), 25. Shayne Pattynama en 28. Welat Cagro.

Wel op de bank maar niet gespeeld: 4. Farouq Limouri, 15. Redouan Taha, 17. Trevor Doornbusch, 20. Abdel El Ouazzane en 39. Marwan El Ouardani.Scoreverloop    
05e min.    1-0    Jacob Mulenga


Arbitrage

Scheidsrechter: de heer C. Bax
Assistent-scheidsrechters: de heren E. Koopman en J. Kempinga
Vierde official: de heer T. DogteromGele kaarten:

71e min.    Vincent RegelingToeschouwers
: 0

Naar boven