Verkoop gestart:koop jouw kaarten nu!
Meetings & events
Meetings & events
Verkoop gestart: koop jouw kaarten nu!
Verkoop gestart: koop jouw kaarten nu!

VRIJDAG 04 OKTOBER | 20:00

Voorbeschouwing: Jong FC Utrecht - Telstar

Wanneer: 20:00 uur, vrijdag 4 oktober

Waar: Sportpark Zoudenbalch

Scheidsrechter: T. Hardeman

Waar te zien op TV: ESPN Watch

Aanstaande vrijdag 4 oktober spelen de Witte Leeuwen tegen Jong FC Utrecht op Sportpark Zoudenbalch. De ploeg van Anthony Correia vergaarde vertrouwen na het gelijkspel tegen koploper FC Den Bosch, maar baalde enerzijds ook van het resultaat. Momenteel bevindt Telstar zich op de zesde positie en is hongerig om te blijven in de top in de Keuken Kampioen Divisie.

Terugblik op FC Den Bosch

Telstar wist knap met één punt in de tas het veld te verlaten toen de wedstrijd eindigde tegen de Bosschenaren. Telstar stichtte voornamelijk gevaar met splijtende voorzetten en ballen die keeper Mees Bakker deed twijfelen. Alhoewel er veel gevaar was rondom het doelgebied van beide ploegen bleef de brilstand op het bord én liepen beide ploegen ontevreden, maar tóch opgelucht het veld af.

Toenemende teamgeest

De combinatie van sportieve successen in de Keuken Kampioen Divisie en een energieke selectie doen het contact tussen de spelers en staf ten goede. De Witte Leeuwen krijgen vorm en geven alles voor elkaar op én buiten het veld. Zo vertelde nieuweling Guus Offerhaus in onze rubriek ‘’5 vragen aan…’’ over het team én zijn, tot nu toe positieve, ervaringen bij de club. Een veelbelovend vooruitzicht op het seizoen!

Jayden Turfkruier opgeroepen door Suriname

Onze vleugelverdediger én spelverdeler vanaf de linkerflank Jayden Turfkruier is onderdeel van de Surinaamse selectie voor de aankomende interlandperiode. De kwaliteiten van Jayden zullen dus niet alleen te bewonderen zijn in onze competitie, maar ook internationaal! Helaas mist Jayden hierdoor de wedstrijd tegen de Graafschap (12 oktober) én mogelijk de wedstrijden tegen Top Oss (16 oktober). Wij feliciteren Jayden en wensen hem veel succes toe in de selectie van Suriname!

Jong FC Utrecht onderaan

Momenteel staat Jong FC Utrecht onderaan de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Ivar van Dinteren heeft tot nog toe 3 punten weten te behalen in vijf competitieduels. De Domstedelingen wisten nog niet te winnen, maar speelde wel gelijk tegen Helmond Sport, De Graafschap en ADO Den Haag. Niet de minste ploegen dus waar Jong FC Utrecht punten wisten te sprokkelen.

Historie tussen Jong FC Utrecht en Telstar

Jong FC Utrecht debuteerde in het seizoen 2016-2017 in de eerste divisie. Sindsdien stonden ze 17 keer tegenover de Witte Leeuwen, waarvan Telstar 11 wedstrijden wonnen en 4 wedstrijden verloren. De overgebleven wedstrijden resulteerde in een gelijkspel. De meest recente wedstrijd tegen de Domstedelingen (29 maart 2024) eindigde in een 5-1 overwinning voor de Witte Leeuwen, in het 711 Stadion.

Aanhoudende steun door Schoonenbergbewoners

De supporters blijven Telstar steunen, zo ook tijdens de uitwedstrijden. Er reizen 84 supporters mee naar Utrecht, waardoor de maximumbezetting in het uitvak bijna behaald is. De laatste keer dat de Telstar-supporters een uitvak wisten vol te krijgen was in 2010. Er kan geconcludeerd worden dat de hoeveelheid steun in jaren niet zo groot was!

Volgende thuiswedstrijd

De Witte Leeuwen spelen op zaterdag 12 oktober om 20:00 uur tegen de Graafschap. Een geweldig affiche in het 711 stadion, waar de ‘superboeren’ een lastige avond tegemoet gaan tegen Telstar dat wekenlang in vorm is. Onderdeel zijn van deze prachtige avond? Druk dan op de button hieronder voor de ticketverkoop!

To Top