Verkoop gestart:koop jouw kaarten nu!
Meetings & events
Meetings & events
Verkoop gestart: koop jouw kaarten nu!
Verkoop gestart: koop jouw kaarten nu!

ZONDAG 27 OKTOBER | 12:15

Voorbeschouwing: FC Emmen - Telstar

 

Wanneer: 12:15 uur, zondag 27 oktober
Waar: De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: nog niet bekend
Waar te zien op TV: ESPN 1

Aanstaande zondag 27 oktober spelen de Witte Leeuwen opnieuw een uitwedstrijd, dit keer tegen FC Emmen op De Oude Meerdijk. Telstar speelde tegen TOP Oss afgelopen vrijdag voor de vijfde keer op rij gelijkspel én zakte daarmee naar de 9e plaats op de ranglijst.

Terugblik op TOP Oss
Een flitsende start voor Telstar, na een handsbal in de 3e minuut van TOP Oss in het eigen zestienmetergebied. Scheidsrechter Hensgens gaf een strafschop aan de Witte Leeuwen, die Zakaria Eddahchouri benutte. De Witte Leeuwen wisten een handvol kansen niet te benutten gedurende de eerste helft, waarna ze met een 0-1 voorsprong de kleedkamer opzochten. De tweede helft bracht nog een paar grote kansen voor de Witte Leeuwen via Eddahchouri, Noslin, Bakker, Kaandorp en Lechkar. De Ossenaren speelden veelal op de eigen helft en Telstar had een overtal in balbezit (60%). Echter kreeg TOP Oss een vrije trap aan de rechterzijde van het doel na het vasthouden door Jeff Hardeveld aan de directe opponent. De bal kwam voor het doel van Ronald Koeman Jr. terecht, waarna Arthur Allemeersch in de 87e minuut wist binnen te koppen. Het duel eindigde in een teleurstellende 1-1.

Gelijkspelvloek heerst bij de Witte Leeuwen
De puntendeling met de Ossenaren is inmiddels onderdeel geworden van een reeks meerdere gelijkspelen, dit is de 5e op rij! De Witte Leeuwen zakken inmiddels naar de onderkant van het linker rijtje én hebben echt een overwinning nodig om weer aan te sluiten bij de top van de competitie. Het is een dubbel gevoel: De gelijkspellen wisten de Witte Leeuwen dus niet om te zetten tot winsten, maar gelukkig ook niet tot verliezen. Indien elke wedstrijd werd gewonnen, stonden we met 25 punten op de befaamde eerste plek, maar indien elke wedstrijd werd verloren, stonden we met 10 punten op de 16e of 17e plek. Zijn de gelijkspellen dan toch een vorm van balans in de ploeg van Anthony Correia?

Blik op FC Emmen
De Emmenaren staan net als wij (momenteel nog) op vijftien punten én daarmee op de 7e plek. Dit kan nog veranderen, gezien de competitiewedstrijd tussen FC Emmen en TOP Oss op dinsdag 22 oktober. Een mooi meetmoment voor de Witte Leeuwen, want zij speelden gelijk tegen Oss vorige vrijdag. FC Emmen speelde afgelopen vrijdag tegen FC Eindhoven én wist knap met 0-3 te winnen van de Eindhovenaren, mede door een hattrick van Kélian Nsona. Telstar zal deze speler dus extra in de gaten moeten houden.

Volgende thuiswedstrijden
De Witte Leeuwen spelen op donderdag 31 oktober thuis tegen Helmond Sport in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Een winst is nodig om verzekerd te zijn van een extra ronde in de bekercompetitie. Helmond Sport is verrassend sterk gestart aan het nieuwe seizoen: het staat momenteel 2e en is gedeeld koploper met FC Den Bosch (beide op 18 punten).

Verder speelt Telstar de Vissersderby op zondag 3 november om 14:30 uur. Een spannend affiche tegen de Volendammers, die met één punt meer op de 6e plaats staan in de Keuken Kampioen Divisie. Het belooft een prachtige wedstrijd te worden in het 711 Stadion, hier wil je bij zijn!

Onderdeel zijn van deze prachtige wedstrijden? Druk dan op de button hieronder voor de ticketverkoop!

To Top