Tijd: 20:00 uur
Locatie: Frans Heesen Stadion, Oss
Scheidsrechter: Robin Hensgens
Uitslag: 1-1

Afgelopen vrijdag namen onze Witte Leeuwen het op tegen TOP Oss. Met slechts 8 punten bevindt TOP Oss zich op de zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Hoewel ze het dit seizoen moeilijk hebben, hebben ze wel enkele sterke tegenstanders gehad zoals ADO Den Haag en Roda JC. Telstar moest het tegen TOP Oss opnemen zonder enkele belangrijke krachten. Youssef Hetli verving de geschorste Youssef El Kachati, Reda Kharchouch herstelde van een ziekte, Koswal kampte met een lichte blessure, en Danny Bakker werd noodgedwongen naar de verdediging verschoven, wat ervoor zorgde dat Mo Hamdaoui op het middenveld moest spelen. Daarnaast was Jayden Turfkruier nog afwezig vanwege interlandverplichtingen met Suriname. De 70 meegereisde Telstar-supporters lieten zich af en toe luid en duidelijk horen in het verder stille Frans Heesen Stadion.

Flitsende start

Ondanks de afwezigen begon Telstar fel en scherp aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut kregen de Witte Leeuwen een penalty cadeau, toen Xander Lambrix ongelukkig hands maakte in het strafschopgebied. Zakaria Eddahchouri stapte vol vertrouwen naar de stip en faalde niet: hij schoot zijn negende doelpunt van het seizoen binnen. Hiermee is hij alleen topscorer van de KKD. Telstar leek in een zetel te zitten, maar kon de vroege voorsprong niet verder uitbouwen. Ondanks dat TOP Oss fouten bleef maken, wisten de Witte Leeuwen geen extra vuist te maken.

Een stroef vervolg

Na het sterke begin zakte het spel van Telstar weg. De ploeg had moeite om het overwicht in echte kansen om te zetten. Het tempo viel terug en slordigheden begonnen op te spelen, wat TOP Oss de mogelijkheid gaf om meer grip te krijgen op de wedstrijd. Toch wisten de Ossenaren nauwelijks gevaarlijk te worden. In de tweede helft zette TOP Oss wat meer druk, maar hun aanvallen waren zeldzaam en zonder overtuiging. Telstar kon enkel nog enkele speldenprikken uitdelen, voornamelijk via Eddahchouri, maar het was niet genoeg om de wedstrijd in het slot te gooien.

Terugkeer van Tom Overtoom – 100ste wedstrijd voor Telstar

Toch viel er nog een lichtpunt te noteren. In de tachtigste minuut maakte Tom Overtoom zijn langverwachte rentree, en hij vierde meteen zijn 100e officiële wedstrijd voor de Witte Leeuwen. Na maanden van blessureleed mocht hij eindelijk zijn eerste minuten van het seizoen maken. Een mooi moment voor zowel Overtoom als de Telstar-supporters.

De zege toch nog uit handen gegeven

Toen leek Telstar af te stevenen op een krappe overwinning, maar zoals wel vaker dit seizoen sloeg het noodlot toe. In de 88e minuut kopte Arthur Allemeersch de gelijkmaker binnen na een vrije trap van TOP Oss. Een enorme klap voor de Witte Leeuwen, die wederom een overwinning door hun vingers zagen glippen.

Volgende wedstrijden

De komende weken staan er mooie uitdagingen op het programma voor Telstar. Aanstaande zondag reist de ploeg af naar FC Emmen voor een wedstrijd die om 12:15 uur begint. Vervolgens staat op 31 oktober de bekerwedstrijd thuis tegen Helmond Sport op de kalender, en op 3 november volgt de altijd beladen Vissersderby tegen Volendam. Zorg dat je erbij bent en steun de Witte Leeuwen in deze belangrijke duels!