Verkoop gestart:koop jouw kaarten nu!
Meetings & events
Meetings & events
Verkoop gestart: koop jouw kaarten nu!
Verkoop gestart: koop jouw kaarten nu!

VRIJDAG 19 OKTOBER | 20:00

Voorbeschouwing: TOP Oss - Telstar

Wanneer: 20:00 uur, vrijdag 18 oktober
Waar: Frans Heesen Stadion
Scheidsrechter: R.H. Hensgens
Waar te zien op TV: Schakelprogramma & ESPN Watch

Aanstaande vrijdag 18 oktober speelt Telstar tegen Top Oss in het Frans Heesen Stadion. De Witte Leeuwen speelden afgelopen zaterdag opnieuw gelijk, dit keer tegen De Graafschap. Telstar zakt door het puntenverlies tegen de Superboeren één plek naar beneden, naar de 7e positie.

Terugblik op De Graafschap
Wegens een geweldige sfeeractie van De Graafschap begon de wedstrijd later dan gepland. De Superboeren hesen een doek, zo groot als de breedte van het veld, met daarop de tekst ‘’Forza De Graafschap’’. Toen er werd afgetrapt, was Telstar direct in de eerste twintig minuten de bovenliggende partij, waarin het veel grote kansen creëerde in het doelgebied van De Graafschap. Er volgde zelfs direct een doelpunt in de 6e minuut. Wie anders dan Zakaria Eddahchouri, de man in bloedvorm, mocht de score openen. Naast dat de Witte Leeuwen gevaarlijker waren, was De Graafschap ook enorm slordig in de achterste linie. Toch wist De Graafschap snel grip te krijgen op de wedstrijd: het scoorde in de 31e en 34e minuut via Van de Haar en Seuntjens. De Witte Leeuwen gingen rusten met een achterstand van 1-2. In de 75e minuut kreeg Zakaria Eddahchouri de bal voor de voeten, liep om de keeper heen en maakte koel af. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel (2-2).

Zakaria Eddahchouri
De speler in bloedvorm bij Telstar, Zakaria Eddahchouri, spraken we in onze wekelijkse rubriek ‘’5 vragen aan…’’. Volgers van de kanalen van Telstar zonden massaal vragen in voor de centrumspits, die in 10 wedstrijden 8 keer wist te scoren. Zakaria vertelde ons over zijn teamgenoten, mogelijke transfers en nog veel meer! Bekijk dit interview snel op ons YouTube-kanaal!

Gelijk spelen, wanneer houdt het op?
Het gelijkspel begint inmiddels een veelvoorkomende uitslag te worden. De afgelopen vier wedstrijden werden zowel niet gewonnen als niet verloren door de Witte Leeuwen. De reeks begon bij ADO Den Haag, uit in het Bingoal Stadion, en heeft zich voortgezet tot drie weken later, thuis tegen De Graafschap. Komende vrijdag spelen we uit tegen Top Oss. Zien we dan eindelijk weer een driepunter?

Top Oss als zeventiende
Top Oss staat zeventiende, met 8 punten, evenals VVV-Venlo dat 18e staat. Echter speelde Top Oss al tegen sterke tegenstanders, waaronder ADO Den Haag, FC Eindhoven, Roda JC en FC Volendam. De laatste keer dat Top Oss een wedstrijd won, was op 23 augustus tegen Cambuur in het eigen stadion. De tegenstander van Telstar is dus zeker te verslaan komende vrijdag, maar de Witte Leeuwen moeten wel scherp blijven. Ga mee naar Oss en steun de Witte Leeuwen!

Historie tussen Top Oss en Telstar
In 2010 was degradatie mogelijk in de Keuken Kampioen Divisie, waarin de Witte Leeuwen de allesbeslissende wedstrijd speelden tegen de Ossenaren. Beide ploegen konden nog degraderen, waardoor winst nodig was voor lijfbehoud. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel (1-1), een resultaat waar beide teams geen baat bij hadden. De een na laatste keer dat het bezoekersvak door Telstar-supporters was uitverkocht, was toen, bij Oss. Zien we vrijdag weer zulk spektakel?

Volgende thuiswedstrijd
De Witte Leeuwen spelen op donderdag 31 oktober thuis tegen Helmond Sport in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Een winst is nodig om verzekerd te zijn van een extra ronde in de bekercompetitie. Helmond Sport is verrassend sterk gestart aan het nieuwe seizoen: het staat momenteel 2e en is gedeeld koploper met FC Den Bosch (beide op 18 punten). Onderdeel zijn van dit prachtige affiche? Druk op de button hieronder voor de ticketverkoop!

To Top