Wedstrijdverslag Telstar - De Graafschap

Wedstrijdverslag Telstar – De Graafschap

Scheidsrechter: S.P.M. Teuben
Uitslag: 2-2

Bezoekersaantal: 2363

Vertraagde aftrap door een opmerkelijk incident

De wedstrijd begon vijf minuten later dan gepland door een onvoorziene vertraging. Het indrukwekkende spandoek van De Graafschap had het doelnet aan één kant beschadigd. Terwijl de spanning onder de supporters toenam, was het onze veiligheidscoördinator, Erwin Steltenpohl, die samen met de stewards snel en efficiënt handelde.

Een flitsende start voor Telstar

Vanaf de aftrap zat Telstar er bovenop. Al na zes minuten barstte het stadion los toen Zakaria Eddahchouri het net vond. Een snel genomen vrije trap van Jeff Hardeveld zette hem prachtig vrij voor de goal, waarna hij koelbloedig afrondde. De Graafschap was zichtbaar aangeslagen en had moeite om onder de hoge druk van de Witte Leeuwen uit te komen. Het openingskwartier werd gekenmerkt door fouten bij de Superboeren, waarbij Telstar het spel domineerde.

In de vijftiende minuut leek Telstar de voorsprong te verdubbelen, maar Danny Bakker, volledig vrij voor de keeper, kon Joshua Smits niet passeren. Dit gemiste kans bleek later cruciaal te zijn.

De Graafschap komt terug

Het keerpunt van de wedstrijd volgde rond het half uur. Eerst was het Jesse van de Haar die na een snelle aanval de gelijkmaker op het scorebord zette. De Witte Leeuwen werden verrast door het opkomende spel van De Graafschap en een minuut later was het voormalig Telstar-speler Ralf Seuntjens die met een schitterend schot de 1-2 maakte. Zijn rake trap in de rechterbovenhoek liet doelman Ronald Koeman Jr. kansloos.

Een moeizame tweede helft voor Telstar

De tweede helft begon stroef voor Telstar. De Graafschap bleef het initiatief nemen en creëerde meerdere kansen, maar doelman Koeman Jr. stond telkens op de juiste plek. Telstar worstelde om weer in het spel te komen, terwijl de Superboeren meerdere malen dichtbij een derde goal waren. Het was vooral Koeman Jr. die zijn team op de been hield met een aantal belangrijke reddingen.

Zakaria Eddahchouri redt het punt voor Telstar

Toen de wedstrijd leek te kantelen in het voordeel van De Graafschap, was het opnieuw Zakaria Eddahchouri die zijn waarde bewees. Met nog een kwartier te spelen, werd hij diepgestuurd, passeerde Smits en schoot beheerst de gelijkmaker binnen. Het was zijn achtste treffer van het seizoen, waarmee hij zijn plek aan de top van de topscorerslijst verstevigde.

In het laatste kwartier zette Telstar nog aan voor een slotoffensief, maar het lukte de Witte Leeuwen niet om de drie punten in Velsen-Zuid te houden. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel, het vierde gelijkspel op rij voor Telstar.

Conclusie

Telstar toont veerkracht met een comeback tegen De Graafschap, maar blijft wederom steken op een gelijkspel. Uitblinker Zakaria Eddahchouri blijft van onschatbare waarde voor de ploeg, terwijl doelman Koeman Jr. met cruciale reddingen de nederlaag wist te voorkomen. Hoewel de punten werden gedeeld, blijft Telstar dichtbij de top van de Keuken Kampioen Divisie staan.

Volgende wedstrijd

De volgende uitdaging wacht al snel voor Telstar, met een uitwedstrijd tegen TOP Oss. Tickets voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar via de gebruikelijke kanalen.

Bekijk de volledige samenvatting van de wedstrijd op ons YouTube-kanaal!