Verkoop gestart:koop jouw kaarten nu!
Meetings & events
Meetings & events
Verkoop gestart: koop jouw kaarten nu!
Verkoop gestart: koop jouw kaarten nu!

ZATERDAG 12 OKTOBER | 20:00

Voorbeschouwing: Telstar - De Graafschap

Wanneer: 20:00 uur, zaterdag 12 oktober

Waar: 711 Stadion

Scheidsrechter: S.P.M. Teuben

Waar te zien: ESPN 1

Aanstaande zaterdag 12 oktober speelt Telstar om 20:00 uur in het 711 Stadion tegen De Graafschap. Afgelopen vrijdag verspeelde Telstar twee punten tegen Jong FC Utrecht, waar in de laatste minuut 1-1 werd gescoord door de Domstedelingen. Door het gelijkspel komen de Witte Leeuwen met 13 punten op de 8e plaats in de ranglijst.

Terugblik op Jong FC Utrecht

Telstar startte sterk aan het begin van de wedstrijd. Het creëerde een aantal kansen via voorzetten, wist vaak balbezit te houden op de helft van de tegenstander en stopte counteraanvallen van Jong FC Utrecht af. Na een lange bal van Ronald Koeman Jr. in de 26e minuut ging verdediger Joshua Mukeh in de fout. Youssef El Kachati controleerde de bal en draaide zijwaarts, waarna hij met een hakje de bal op Nils Rossen wist te spelen. Nils Rossen stuurde Zakaria Eddahchouri vervolgens diep met een steekbal door de verdedigende linie, waarna onze centrumspits koel wist af te ronden.

Jong FC Utrecht kreeg meer grip op de wedstrijd na een aantal wissels te hebben doorgevoerd. Hierdoor stonden de Witte Leeuwen iets lager op het veld en kon Jong FC Utrecht meer creëren. In de 75e minuut wist Jayden Turfkruier de bal op de lat te schieten, maar dat resulteerde helaas niet in een doelpunt. Toen Telstar veelal op de eigen zestien stond te verdedigen, kreeg Jong FC Utrecht in de extra tijd de bal in bezit en wist Sil van der Wegen een voorzet binnen te tikken. Hierdoor eindigde het duel in een gelijkspel (1-1).

Genomineerd voor de Bronzen Schilden van de 1e periode

De Keuken Kampioen Divisie reikt iedere periode de schilden uit die gelijk staan aan prestatiegerichte beloningen, voor zowel spelers als staf. Onze eigen trainer Anthony Correia en centrumspits Zakaria Eddahchouri zijn genomineerd voor de Bronzen Schilden van de 1e periode onder de categorieën ‘beste trainer’ & ‘beste speler’! De stembussen zijn inmiddels gesloten en de definitieve winnaars worden op vrijdag 18 oktober bekendgemaakt in het programma ‘Voetbal op Vrijdag’ op ESPN.

Start van de tweede periode

De Witte Leeuwen trappen zaterdag af aan hun avontuur in de 2e periode dit seizoen. Er was in de vorige periode sprake van een fris begin, mede door de selectie die gezamenlijk goed functioneerde. Telstar zal net als in de eerste periode vechten voor plekken bovenaan de ranglijst en concurreren met de beste teams in de Keuken Kampioen Divisie. Een opvallend verschijnsel sinds het begin van het seizoen is de toenemende hoeveelheid supporters op de tribunes! Gezamenlijk trekken we deze positieve lijn door naar de tweede periode!

IJzersterk De Graafschap

De Graafschap begint sterk aan het begin van het seizoen en neemt momenteel de 4e plaats op de ranglijst in. De Graafschap speelde in hun laatste wedstrijd van de eerste periode gelijk tegen periodekampioen FC Den Bosch. Verder won het van Vitesse en speelde het gelijk tegen Jong AZ.

De tegenstander van Telstar boekt dus gelijkwaardige resultaten met de meest recente uitslagen, echter staan ze 2 punten boven de Witte Leeuwen! Telstar zal vooral moeten inspelen op de buitenspelers El Kadiri, Van Gils en Mahi: zij scoorden alle drie al minstens 2 doelpunten (El Kadiri: 3, Van Gils: 3, Mahi: 2) en wisten allen ook al minstens één assist af te leveren (El Kadiri: 1, Van Gils: 1, Mahi: 3). Verder zijn centrumspits Jesse van de Haar en middenvelder Donny Warmerdam een gevaar voor de defensie: beide hebben al 2 goals en 3 assists achter hun naam staan.

Historie tussen Telstar en De Graafschap

Telstar en De Graafschap spelen al sinds het seizoen 1976-1977 wedstrijden tegen elkaar, eerst was dat in de Eredivisie en nu is dat in de Keuken Kampioen Divisie. In totaal stonden de clubs 40 keer tegenover elkaar, waarvan Telstar 10 wedstrijden won, 8 keer gelijkspeelde en 22 keer verloor. De laatste wedstrijd tegen ‘De Superboeren’ was op 12 april dit jaar, waar Telstar op de Vijverberg met 5-1 verloor.

Minuut stilte voor overlijden Johan Neeskens

Oud-voetballer en -trainer Johan Neeskens is op 73-jarige leeftijd overleden. Voorafgaand aan de wedstrijd Telstar – De Graafschap wordt er een minuut stilte gehouden, in nagedachtenis van Johan. Wij wensen alle nabestaanden van Johan veel sterkte met het verlies.

Uitwedstrijden tegen Top Oss en FC Emmen

Op vrijdag 18 oktober speelt Telstar uit tegen Oss in het Frans Heesen Stadion en op zondag 27 oktober speelt het uit tegen FC Emmen. Ben je erbij? Druk op de button hieronder voor de kaartverkoop!

To Top