0-0

Vierde gelijke spel op rij voor Telstar

Op de dag van Sint Maarten kwam ADO Den Haag op bezoek. Met een 17e plaats en na twee nederlagen snakt de ploeg van Dirk Kuyt na een overwinning. Ze moesten het doen zonder de geschorste Verheydt.
 

Mike Snoei miste vier spelers vanavond: namelijk Ronald Koeman, Yael Liesdek, Koen Blommestijn en de geschorste Ozgur Aktas. Daarentegen keerde Thomas Oude Kotte terug na lang blessureleed en mocht Jayden Turfkruier, van Telstar O21, bij de wedstrijdselectie aansluiten. Onder de lat een plaats voor de debuterende Houweling.
 

Telstar was nog niet echt wakker want al na 50 seconden kregen de bezoekers een grote kans. Catic kon aan de rechterkant vrij doorlopen en schoof de bal gelukkig naast de verkeerde kant van de paal. Een paar minuten later kon Giousis aan de linkerflank opkomen. Zijn voorzet kwam bij randje 16 bij Min maar die schoot te zacht en recht in de handen van Wentges.

 

Het spel ging in een hoog tempo en allebei de kanten op. De grotere kansen waren wel voor de Witte Leeuwen. Zo was Kruiver dichtbij maar gaf hij helaas een verkeerde pas vlak voor het doel en schoot Mulder van dichtbij hoog over. Ook de bezoekers kregen een aantal mogelijkheden waar Houweling  tweemaal de bal knap wist tegen te houden. Vlak voor het einde van de eerste helft kreeg Bilate nog een grote kans toen hij vrij kon doorlopen na een fout van Oude Kotte. Hij mikte de bal gelukkig mis en in het zijnet.
 

Na een enerverende start van de wedstrijd en een hoop mogelijkheden van beide kanten gingen de teams doelpuntloos de kleedkamer in.
 

RUST

Kruiver bleef achter in de kleedkamer. Boussakou was zijn vervanger. Na vijf minuten kon Plet vrij op het doel aflopen na verkeerd timen van de verdediger van ADO. Helaas speelde hij de bal iets te ver voor zich uit waardoor de uitkomende doelman kon ingrijpen.

De wedstrijd kabbelde voort maar in de 64e minuut veerde het publiek op. Na een mooi pass van Overtoom kon Boussakou vrij doorlopen maar hij werd naar de grond getrokken door Absalem. De verdediger kreeg de rode kaart van scheidsrechter Vos en kon het veld verlaten.
 

Telstar kon helaas niet profiteren van de man meer situatie. Het probeerde met man en macht maar de bal wist maar niet goed te vallen. Er waren alleen maar mogelijkheden en weinig grote kansen. Telstar ging de laatste minuten nadrukkelijk op zoek naar de treffer en was dichtbij via Bensabouh en Blackson maar het vizier stond niet op scherp. Ook bleek de doelman van de bezoekers een sta in de weg met een aantal puike reddingen.
 

Het mocht niet baten en de 0-0 bleef op het scorebord staan… Het vierde gelijke spel op rij voor de Witte Leeuwen. Zonde want hier had veel meer in gezeten.
 


Opstelling Telstar

Houweling, Apau, Blackson, Plet, Giousis(88 Smit), Overtoom(88 Dijkstra), Kruiver(46 Boussakou), Min(66 Seedorf), Najah, Oude Kotte(73 Bensabouh), Mulder

Naar boven