0-1

Driepunter in Almere

Vanavond de wedstrijd in Almere tegen de nummer 12 van de ranglijst. Mike Snoei bracht 1 wijziging in zijn basisopstelling aan t.o.v. de vorige wedstrijd: Cain Seedorf maakte plaats voor Jay Kruiver. De laatste overwinning in Almere dateert van 2018 toen er met 2-3 werd gewonnen.
 

Almere City verloor vorige week kansloos met 3-0 in Helmond waardoor trainer Alex Pastoor zijn team op flink wat posities had gewijzigd.
 

Naarmate de minuten verstreken in de openingsfase kwam Telstar beter aan voetballen toe. Via een paar voorzetten kon o.a. bijna Plet raak koppen maar zijn inzet miste kracht. Na een kwartier moest Koeman tweemaal handelend optreden. Eerst bij een lage voorzet die geblokt werd waarna hij de bal makkelijk kon vangen en daarna op een afstandsschot die hij uit de hoek kon stompen.
 

In de 24e minuut leek Telstar op voorsprong te komen. Een corner van Mulder werd bij de 2e paal terug gekopt door Aktas naar Plet die vrij kon binnen koppen. Helaas had de grensrechter zijn vlag omhoog: buitenspel en nog steeds 0-0.
 

Het spel ging over een weer en de ploegen waren aardig in evenwicht met allebei wat mogelijkheden maar geen grote uitgespeelde kansen. In de 42e leek Hilterman de thuisploeg op voorsprong te zetten maar ook hij kopte vanuit buitenspelpositie binnen en de treffer werd afgekeurd.


RUST

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. De thuisploeg kwam met het eerste gevaar van deze helft toen in de 49e minuut Limbombe hard in het zijnet schoot. In de aanval daarna kwam Giousis aan de bal in het zestienmetergebied en haalde fraai uit. Helaas ging de bal via de binnenkant van de paal uit het doel. Telstar loert op de 0-1 en die kwam bijna van de voet van Blommestijn in de 54e minuut. Eerst weet doelman Bakker zijn schot te keren in de voorzet daarna kan Blommestijn vrij inkoppen maar zijn inzet belandt zacht in de handen van de doelman.
 

In de 66e minuut was de volgende mogelijkheid voor Telstar. Blackson en Giousis zette een mooie aanval op waarna Blackson laag kon voorgeven. Helaas kwam de bal niet bij de inglijdende Kruiver en werd de bal door de thuisploeg weggewerkt. Een paar minuten wederom een goede voorzet van Blackson, deze keer komt de bal op het hoofd van Blommestijn bij de tweede paal maar doelman Bakker weet de kopbal knap te keren. Telstar is veel sterker dan de thuisploeg deze tweede helft maar de bal wil maar niet tegen de touwen. Een kwartier voor tijd leek de energie wat uit het team van Mike Snoei te raken. Almere City kreeg wat meer balbezit en ook wat meer mogelijkheden maar Koeman kwam nauwelijks in de problemen. Hoe dichter we tegen het eindsignaal aankwamen, des te beter kwam Telstar weer in de wedstrijd. Giousis had Telstar in de 90e minuut op voorsprong kunnen zetten maar hij mikte de bal vlak over de kruising. Maar uit het niets kwam er een diepe hoge bal in de blessuretijd terecht bij David Min. Hij liet de bal stuiteren en haalde keihard uit: 0-1. Een prachtige treffer van de invaller en een dikverdiende overwinning voor de Witte Leeuwen.


Opstelling Telstar

‚Äč

Koeman, Apau, Aktas, Bensabouh, Plet(77 Min), Giousis, Kruiver(85 Liesdek), Blommestijn(77 v.d. Heerik), Najah, Oude Kotte, Mulder (56 Blackson)

Naar boven