Verkoop gestart:koop jouw kaarten nu!
Meetings & events
Meetings & events
Verkoop gestart: koop jouw kaarten nu!
Verkoop gestart: koop jouw kaarten nu!

Walking Football bij Telstar

Beweging, gezelligheid en plezier tijdens Walking Football bij Telstar

Elke woensdagmiddag bruist het bij Telstar van de energie als het Walking Football-team het veld opgaat. Sinds juni 2017 komt een vaste groep van ongeveer 20 fanatieke mannen samen om op een ontspannen, maar sportieve manier in beweging te blijven. Met de oudste deelnemer van maar liefst 89 jaar bewijst het team dat voetbal en plezier geen leeftijdsgrens kent! Tussen 13:30 en 15:00 uur wordt er volop gelachen, bewogen en genoten van het oh zo mooie spel.

 

Walking Football, een variant van voetbal waarbij niet gerend mag worden, draait vooral om saamhorigheid en plezier. Na de training drinken de deelnemers steevast nog een kop koffie samen in het spelershome. "Het gaat niet alleen om het voetballen, maar ook om het sociale contact. Het is fijn om met elkaar bezig te zijn en actief te blijven," vertelt Willem, een van de trouwe leden.

 

Naast de trainingen doen ze regelmatig mee aan toernooien, waar ze het opnemen tegen teams van andere prof- en amateurclubs, zoals FC Utrecht en Ajax. Het niveau van de wedstrijden verschilt, maar het plezier en de gezelligheid staan altijd voorop. Het team heeft in het verleden zelfs al eens een toernooi gewonnen, en met een knipoog zeggen de mannen wel eens dat zij het enige Telstar-team zijn dat een echte prijs in de kast heeft staan!

Telstar ondersteunt het team door het veld en de kleedkamers beschikbaar te stellen, daarnaast krijgt elke speler een seizoenskaart voor vak K. De mannen zijn hier erg blij mee en voelen zich goed verzorgd door de club. Als het stadion bezet is door de selectie, dan wijken ze flexibel uit naar VV IJmuiden, waarmee ze ook goed contact hebben.

 

Dit is een initiatief van Telstar Thuis in de Wijk, de stichting die zorgdraagt voor de maatschappelijke initiatieven van Telstar.

 

Walking Football bij Telstar is voor iedereen vanaf 60 jaar en ouder, en vrouwen zijn ook welkom. Wil je ook een keer meedoen? Kom dan gerust op woensdagmiddag langs en doe gezellig mee!

To Top