Gelichte opties en formele opzeggingen bij Telstar

Conform de CAO voor contractspelers dienen de clubs in het betaald voetbal voor 1 april aflopende arbeidsovereenkomsten formeel op te zeggen en opties te lichten.

 

In dit kader heeft Telstar opties in de contracten van Joey Houweling, Jorginho Soares en eerder al Thomas Oude Kotte gelicht. De club heeft haar spelers Glynor Plet, Yaël Liesdek en Niels van Wetten geïnformeerd dat hun aflopende contracten formeel zijn opgezegd.

 

Het in eerste instantie opzeggen van de aflopende contracten van Glynor Plet en Yaël Liesdek betekent niet automatisch dat deze Witte Leeuwen ook zullen vertrekken bij Telstar, zo benadrukt technisch manager Peter Hofstede. “deze opzeggingen zijn puur een formaliteit. In de komende periode kijken wij verder hoe de selectie voor volgend seizoen er precies uit moet komen te zien, blijven we in gesprek met de spelers en zal duidelijk worden wie straks onderdeel van de groep uitmaakt”.

 

De club neemt afscheid van Niels van Wetten, bij wie een optie in het aflopende contract niet door Telstar zal worden gelicht. “Niels van Wetten danken wij voor zijn grote inzet en professionaliteit gedurende zijn drie seizoenen bij de Witte Leeuwen.” aldus Hofstede.

 

Opties gelicht

 

De opties in de aflopende contracten van Joey Houweling en Jorginho Soares zijn door de club gelicht, zodat zij ook volgend seizoen deel uit maken van de selectie van de Witte Leeuwen. Onlangs lichtte Telstar reeds de optie in het aflopende contract van Thomas Oude Kotte; ook de verdediger staat hierdoor tot de zomer van 2024 onder contract in Velsen-Zuid

Naar boven