Telstar ziet FC Eindhoven in blessuretijd langszij komen

Telstar heeft de 1-0 voorsprong niet kunnen vasthouden. In de 23e minuut schiet Glynor Plet de Velsenaren op voorsprong. De rest van de wedstrijd is er voor Telstar niets aan de hand. Tot de derde minuut van de extra speeltijd. Bart Biemans kopt FC Eindhoven naast Telstar: 1-1. Waar de drie punten hard nodig zijn, houdt Telstar één punt over aan dit duel. Zuur, heel zuur. In de 6e minuut mag FC Eindhoven een hoekschop nemen. Telstar werkt de bal niet goed weg. Pieter Bogaers pikt het ronde speeltuig op. Hij schiet van ver maar de bal belandt net naast de paal. Eén minuut later is Glynor Plet sterk aan de bal. Zijn schot gaat ver naast. In de 14e minuut waagt Brian De Keersmaecker een schotpoging. Zijn inzet wordt door Jasper Schendelaar met de vuisten gekeerd. Drie minuten later zijn de Eindhovenaren dicht bij de 0-1. Jacky Donkor leidt de counter in. Hij speelt de bal naar Hugo Botermans. Zijn schot wordt door een Telstarverdediger over de achterlijn gewerkt. Uit de hoekschop van Brian De Keersmaecker schiet Jort van der Sande de bal tegen de paal aan. In de 23e minuut bereikt een diepe bal Rashaan Fernandes. Hij speelt het leer naar Glynor Plet. Met een aantal schijnbewegingen zet hij Valentino Vermeulen op het verkeerde been. Zijn schot in de korte is te machtig voor Ruud Swinkels: 1-0. Twee minuten later is de thuisclub weer gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Het schot van Welat Cagro wordt door een Eindhovenaar gekraakt. De bal rolt voor de voeten van Shayne Pattynama. Hij speelt de bal door naar Cas Dijkstra. Zijn inzet wordt door Ruud Swinkels gepakt.  In de 29e minuut waagt Anass Najah van wel heel ver een doelpoging. Zij schot vliegt net naast. Vlak voor rust krijgt Welat Cagro een geweldige kans. Hij is door Cas Dijkstra vrij voor het Eindhovense doel gezet. De middenvelder schiet de bal tegen een tegenstander aan.


Na de rust blijft Jacky Donkor in de kleedkamer achter. Zijn vervanger is Alef João. Het spel wordt er niet beter op. Telstar krijgt de beste kansen. Zo ook in de 58e minuut. Ilias Bronkhorst wordt diep gestuurd. Valentino Vermeulen is een sta in de weg voor hem. In de 75e minuut gaat Ilias Bronkhorst weer diep. Hij haalt de achterlijn, kapt een tegenstander uit en legt de bal prima terug op Rashaan Fernandes. Zijn inzet wordt door Valentino Vermeulen gekeerd. Acht minuten verder probeert Alef João van ver Jasper Schendelaar te verrassen. De bal spat uiteen op zijn vuisten. Zestig tellen later zet Hugo Botermans de bal voor. Jasper Schendelaar reageert alert. De goalie is eerder bij de bal dan Jort van der Sande. In de drie minuten extra speeltijd krijgt Telstar de deksel op zijn neus. Jason Bourdouxhe zet de bal voor. Invaller Bart Biemans springt het hoogste. Jasper Schendelaar tast mis op zijn kopbal: 1-1. Niet veel later fluit de heer Vos voor het einde van de wedstrijd.

 

STATISTIEKEN


Opstellingen
Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 2. Ilias Bronkhorst, 4. Farouq Limouri, 5. Redouan El Yaakoubi, 7. Rashaan Fernandes, 9. Glynor Plet (84e min. 12. Robin Eindhoven), 13. Vincent Regeling, 21. Anass Najah (79e min. 16. Niels van Wetten), 23. Cas Dijkstra (60e min. 30. Ozan Kökcü), 25. Shayne Pattynama (84e min. 11. Anthony Berenstein) en 28. Welat Cagro. Wel op de bank maar niet gespeeld: 15. Redouan Taha, 17. Trevor Doornbusch, 20. Abdel El Ouazzane, 27. Roscello Vlijter en 39. Marwan El Ouardani.


FC Eindhoven: 1. Ruud Swinkels, 3. Mawouna Amevor, 6. Maarten Peijnenburg (66e min. 29. Mitchel van Rosmalen), 7. Lorenzo van Kleef (88e min. 4. Bart Biemans), 9. Jort van der Sande, 15. Hugo Botermans, 18. Brian De Keersmaecker (76e min. 17. Dave de Meij), 20. Valentino Vermeulen, 23. Jacky Donkor (46e min. 25. Alef João), 26. Pieter Bogaers en 32. Jason Bourdouxhe. Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Thom Jonkerman, 19. Dico Jap Tjong, 27. Alex Smeins, 28. David Janssen en 30. Jort Borgmans.

Scoreverloop
44e min. 1-0 Glynor Plet
90e min. +3 1-1 Bart Biemans

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer M. Vos
Assistent-scheidsrechters: de heren R. Miedema en F. Vandeursen
Vierde official: de heer M. Kieft

Gele kaarten:
41e min. Mawouna Amevor
83e min. Jort van der Sande
85e min. Robin Eindhoven

Toeschouwers
0

 
Naar boven