Een punt is wat overbleef voor de Witte Leeuwen

JONG AZ LEGT TELSTAR VUUR AAN DE SCHENEN

Het heeft Telstar veel moeite gekost om tegen Jong AZ één punt te pakken. Na ruim 90 minuten staat de 2-2 eindstand op het scorebord. De jonge Alkmaarders hebben het Telstar de gehele wedstrijd moeilijk gemaakt. Voor Telstar zijn Ilias Bronkhorst en routinier Frank Korpershoek de doelpuntenmakers. Voor het team van trainer/coach Michel Vonk zijn Kenzo Goudmjn en Peer Koopmeiners succesvol.
 

Telstar begint met goede moed aan het duel tegen Jong AZ. De openingsfase is echter voor de Alkmaarders. Zij spelen met veel druk naar voren. Telstar heeft het lastig met deze speelwijze van Jong AZ. Gescoord wordt er in het eerste kwartier nog niet. In de 17e minuut komen de withemden verrassend op voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Gyliano van Velzen is Ilias Bronkhorst de eerste doelpuntenmaker van de avond: 1-0. Vier minuten later laat weer Gyliano van Velzen zijn voetbalschoenen spreken. De aanvaller zet met een aantal fantastische schijnbewegingen een aantal tegenspelers op het verkeerde been en speelt de bal naar Daniel Adshead. Het schot van de Engelse huurling wordt geblokt voordat de bal de doellijn passeert. In de 33e minuut komt Jong AZ op gelijke hoogte door een treffer van Kenzo Goudmijn. De middenvelder schiet uit een voorzet van Fedde de Jong de 1-1 tegen de touwen.
 

Direct na rust keren aan de kant van de Alkmaarders Hakon Evjen, Maxim Gullit en Tijs Velthuis niet meer terug. Zij zitten allen morgen in Rotterdam tegen Feyenoord uit bij de eerste selectie. Hun vervangers zijn Jorn Berkhout, Emir Biberoglu en Richonel Margaret. In de 51e minuut schiet invaller Margaret de bal in de bovenhoek. Met een geweldige redding voorkomt Jasper Schendelaar een tweede Alkmaarder doelpunt. Tot de 75e minuut is de bal veel op het middenveld terug te vinden. Voor de goals gebeurt er nauwelijks wat. Eén minuut later is het raak. Aanvoerder Peer Koopmeiners geniet bij de tweede paal van veel vrijheid en tikt de bal tegen de touwen: 1-2. Jong AZ heeft na deze voorsprong de wedstrijd onder controle. Telstar voert de druk op het doel van Mees Bakker op. De beste kans is twee minuten na de 1-2 voor Glynor Plet. Net buiten de zestien wordt hij door Joey Jacobs onreglementair ten val gebracht. Een gele kaart voor de boosdoener en een vrije trap voor de thuisclub. Invaller Welat Cagro neemt de vrije trap en schiet de bal in de muur. Drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd is het Frank Korpershoek die met een hard schot het ronde speeltuig achter doelman Bakker schiet: 2-2. In de zeven minuten die resteren blijft het spannend voor beide doelpunten maar gescoord wordt er niet meer.
 

STATISTIEKEN
 

Opstellingen
Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 2. Ilias Bronkhorst (67e min. 7. Rashaan Fernandes), 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek, 9. Glynor Plet, 10. Daniel Adshead (67e min. 30. Ozan Köcü), 11. Anthony Berenstein (56e min. 43. Yaël Liesdek) (83e min. 15. Redouan Taha), 18. Gyliano van Velzen, 21. Anass Najah, 25. Shayne Pattynama en 26. Tom Overtoom (56e min. 28. Welat Cagro). Wel op de bank maar niet gespeeld: 16. Niels van Wetten, 17. Trevor Doornbusch, 20. Abdel El Ouazzane en 27. Roscello Vlijter


Jong AZ: 1. Mees Bakker, 2. Fons Gemmel, 3. Joey Jacobs, 4. Tijs Velthuis (46e min. 12. Jorn Berkhout), 5. Maxim Gullit (46e min. 17. Emir Birberoglu), 6. Peer Koopmeiners, 7. Hakon Evjen (46e min. 19. Richonel Margaret), 8. Kenzo Goudmijn, 9. Jelle Duin (80e min. 18. Des Kunst), 10. Fedde de Jong en 11. Soulyman Allouch (80e min. 20. Yusuf Barasi). Wel op de bank maar niet gespeeld: 14. Bram Franken, 15. Zico Buurmeester en 16. Danlliël Deen.
 

Scoreverloop
17e min. 1-0 Ilias Bronkhorst
33e min. 1-1 Kenzo Goudmijn
76e min. 1-2 Peer Koopmeiners
87e min. 2-2 Frank Korpershoek


Arbitrage
Scheidsrechter: de heer R. Gansner
Assistent-scheidsrechters: de heren D. Fikkert en R. Miedema
Vierde official: de heer J. van Dongen

Toeschouwers
0

 

Naar boven