Speelschema van de 4e periode van de Keuken Kampioen Divisie weer volgens gebruikelijke opzet

Het speelschema van de Keuken Kampioen Divisie wordt in de 4e periode weer volgens de gebruikelijke opzet afgewerkt. Waar in de drie voorgaande periodes de wedstrijden nog werden verspreid tussen vrijdagavond en dinsdagavond, wordt er in de 4e periode in de Keuken Kampioen Divisie weer voornamelijk op vrijdagavond gevoetbald.
 

De terugkeer naar de oorspronkelijke opzet is een opmaat naar het ‘oude normaal’: spelen met publiek. Na het hoopgevende experiment met de ‘Fieldlabs-wedstrijden’ hebben CED, ECV en KNVB intensief contact met het kabinet over een verantwoorde terugkeer van het publiek in de stadions.
 

Op basis van het speelschema blijft ESPN ook in de 4e periode investeren in het gebruikelijke en herkenbare uitzendformat van de Keuken Kampioen Divisie, waardoor er in de 4e periode net als voorgaande seizoenen gemiddeld twee wedstrijden per speelronde live worden uitgezonden.
 

Indien een wedstrijd niet door ESPN is geselecteerd voor live uitzending dan kunnen clubs er alsnog zelf voor kiezen om hun wedstrijd(en) zelf door de vaste producent van de KKD in beeld te laten brengen. Clubs kunnen deze afweging per wedstrijd maken. Indien een club gebruik maakt van deze mogelijkheid worden ook deze wedstrijden uitgezonden op ESPN. Afhankelijk van de overige programmering is dat op een beschikbaar tv-kanaal of een onlinekanaal van ESPN Watch. Vanwege het ontbreken van voldoende financiële middelen is het niet voor alle clubs meer mogelijk om de komende speelrondes volledig live uit te zenden.


Het live schakelprogramma - elke vrijdagavond op ESPN - wordt uitgebreid naar minimaal zes wedstrijden per speelronde. Dat betekent dat voetbalfans in aanloop naar het weekend weer volop kunnen genieten van alle spanning en spektakel in de Keuken Kampioen Divisie.

 

Naar boven