3-0 nederlaag

Slechte avond in Amsterdam

 

Berenstein vervangt de geblesseerde Bensabouh en Cas Dijkstra keert terug na zijn blessure en daarmee komt Van Velzen op de bank terecht.

De Witte Leeuwen begonnen erg stroef aan de wedstrijd. Jong Ajax was veel beter en zij kwamen dan ook regelmatig gevaarlijk voor het doel. De enige die namens Telstar gevaarlijk was, was Tom Overtoom in de 11e minuut. Maar zijn schot ging ruim over. Keeper Trevor Doornbusch moest een aantal maal optreden en dat niet onverdienstelijk. Ook werd er nog een goal afgekeurd van Jong Ajax wegens buitenspel. De doelman moest toch buigen in de 16e minuut. Na een fraaie diepe bal komt Danilo alleen op Doornbusch af en deze faalt niet. 1-0. Het spelbeeld veranderde niet en Jong Ajax bleef sterk en creëerden ook nog een aantal fraaie kansen maar telkens wist Doornbusch redding te brengen. Telstar kwam er nog een keer gevaarlijk uit toen Van Doorm een mooie pass in de diepte gaf maar de doelman van Jong Ajax, Joey Roggeveen, was eerder bij de bal dan Plet.
 

RUST

Telstar begint ongewijzigd aan de tweede helft en komt goed uit de startblokken. Telstar komt meer voor het doel van de tegenpartij en via Blackson moet doelman Roggeveen voor het eerst serieus in actie komen. Maar na een kwartier neemt Jong Ajax weer het heft in handen en nadat Doornbusch nog knap red op een afstandschot is het even later wel raak. Unavar maakt de 2-0. Nog geen 6 minuten later is het Unavar die zijn tweede treffer van de avond maakt en daarmee de 3-0 op het scorebord zet.

Andries Jonker haalt in de 69e minuut Blackson, Van Doorm en Overtoom naar de kant en brengt Liesdek, Van Velzen en Kökcü binnen de lijnen. Maar het mocht niet meer baten. Telstar komt niet meer in de wedstrijd. Ook niet nadat Smit en Van Wetten het veld in komen voor Plet en Berenstein. Enige wapenfeit van de Witte Leeuwen was een afstandschot van Dijkstra vlak voor tijd. Maar deze poging wist de doelman knap weg te tikken en daarmee bleef het 3-0 voor de thuisploeg en bleven de punten op De Toekomst.
 

Op naar zaterdag waar de wedstrijd tegen Excelsior op het programma staat in het BUKO Stadion.

Naar boven