Rode kaart breekt Telstar op in Dordrecht

Telstar heeft het in Dordrecht niet gered. Er wil weinig lukken bij de Velsenaren. Kansen genoeg. Scoren ho maar. Geholpen door de rode kaart voor Cas Dijkstra vlak voor rust pakt de thuisclub met een nipte 1-0 de zege.  


Telstar komt goed uit de startblokken. In de eerste vijftien minuten krijgen Gyliano van Velzen (2x), Sven van Doorm en Glynor Plet (2x) kansen op de openingstreffer maar allen hebben het geluk niet aan hun zijde. In de 17e minuut is Cas Dijkstra dicht bij de 0-1. Zijn inzet wordt door Thomas Poll van de doellijn gekopt. In de 21e minuut laat de thuisclub van zich horen. Jari Schuurman schiet de bal uit een vrije trap over de Velsense muur en naast het doel. Vijftien minuten verder rolt de bal plots voor de voeten van Gyliano van Velzen. Hij produceert een afzwaaier. Zestig tellen krijgt Glynor Plet een schietkans. De bal wordt een prooi voor keeper Van Herk. Twee minuten later draait Rashaan Fernandes weg bij Jurian Hobbel. De bal uit zijn voorzet wordt door Max van Herk gevangen. Even later is Richie Musaba in de vijandelijke zestien handig maar hij stuit op Anthony Berenstein. Met nog drie minuten tot het rustsignaal van scheidsrechter Bos gaat Cas Dijkstra over de schreef. De jonge middenvelder ontvangt na een domme actie een rode kaart. Niet veel later fluit de heer Bos voor de rust.

Na rust is de eerste kans voor Richie Musaba. Zijn schot vliegt in de handschoenen van Jasper Schendelaar. Even later waagt Redouan El Yaakoubi een afstandsschot. Zijn inzet eindigt op het doelnet. In de 56e minuut staat Gyliano van Velzen aan de basis van een goede Velsense aanval. Via hem, Rashaan Fernandes en Glynor Plet komt uiteindelijk Sven van Doorm aan de bal. Zijn schot gaat net over het Dordtse doel. Drie minuten later schiet Jari Schuurman op het Velsense doel. In twee instanties is Jasper Schendelaar de baas over de bal. In de 64e minuut komt FC Dordrecht op 1-0. Uit een voorzet van Thomas Poll kopt Kevin Jansen raak: 0-1. Negen minuten verder geeft Richie Musaba de bal aan Naoufal Bannis. De huurling van Feyenoord schiet uit de draai de bal op het Velsense doel. De redding van Jasper Schendelaar mag er zijn. In de 81e minuut zet invaller Ozan Kökcü de bal voor. Uit de kluts is Rashaan Fernandes dicht bij de verdiende gelijkmaker. De bal wordt door Max van Herk gepakt. Zeven minuten later doet een andere invaller van zich spreken, Welat Cagro. Telstar is in de aanval. De bal wordt door FC Dordrecht uit de eigen verdediging weggewerkt. De leren knikker rolt voor de voeten van de invaller. Zijn schot van net buiten de zestien gaat net over. In de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd is Glynor Plet dicht bij de gelijkmaker. Uit een corner kopt de aanvoerder de bal op het Dordtse doel. De keeper pakt op tijd de bal voordat het leder over de doellijn vliegt. In de vier minuten extra speeltijd trekt ook Jasper Schendelaar mee ten aanval. Zonder resultaat. Na 94 minuten komt er een einde aan een teleurstellende wedstrijd voor Telstar. 

 

STATISTIEKEN


Opstellingen
FC Dordrecht: 1. Max van Herk, 3 Özgür Aktas, 7. Jari Schuurman (87e min. 27. Jaron Vicario), 8. Kevin Jansen, 9. Nikolas Agrafiotis (68e min. 26. Mathis Suray), 10. Naoufal Bannis, 12. Jurian Hobbel, 14. Thomas Poll, 16. Adnan Ugur (76e min. 18. Valentino Pulgliese), 20. Richie Musaba en 23. Benny Da Silva. Wel op de bank maar niet gespeeld: 5. Bradley Vliet, 6. Nikki Baggerman, 11. Nelson Amadin, 19. Thomas Schalekamp, 21. Gijs Schipperen en 31. Ronald Vlot.

Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 2. Ilias Bronkhorst (71e min. 24. Siebe Vandermeulen), 5. Redouan El Yaakoubi, 7. Rashaan Fernandes (84e min. 12. Robin Eindhoven), 8. Sven van Doorm (71e min. 30. Ozan Kökcü), 9. Glynor Plet, 11. Anthony Berenstein (79e min. 4. Farouq Limouri), 13. Vincent Regeling, 18. Gyliano van Velzen, 21. Anass Najah (84e min. 28. Welat Cagro), 23. Cas Dijkstra. Wel op de bank maar niet gespeeld: 10. Daniel Adshead, 16. Niels van Wetten,  17. Trevor Doornbusch, 20. Abdel El Ouazzane en 43. Yaël Liesdek.

Scoreverloop
64e min. 1-0 Kevin Jansen

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer A. Bos
Assistent-scheidsrechters: de heren R. Miedema en K. Weever
Vierde official: de heer N. Boel

Gele kaarten
52e min. Vincent Regeling
82e min. Siebe Vandermeulen
84e min. Jari Schuurman
90e min. Jasper Schendelaar

Rode kaart
43e min. Cas Dijkstra

Toeschouwers
0

 

Naar boven