Afscheid Mister Telstar voert boventoon

De laatste wedstrijd van het seizoen is niet geëindigd zoals vooraf gehoopt. Het paste echter perfect in het seizoen wat Telstar heeft doorgemaakt met veel afwezigen, nipte nederlagen en complimenten maar te weinig punten. Toch zal de wedstrijd de boeken in gaan als de wedstrijd waarin Mister Telstar na 386 competitiewedstrijden afscheid nam van Telstar. Aanvoerder Korpershoek trok nog éénmaal de band over zijn arm en betrad het veld als Mister Telstar en zo nam hij ook na 30 minuten afscheid. Een Mister Telstar om trots op te zijn!
 
De matchday begon vandaag erg vroeg. Vanaf 18 uur vertrok Korpershoek vanaf zijn huis voor zijn laatste wandeling naar de club. Onderweg opgewacht door een groep trouwe supporters die Frank een werkelijk onvergetelijk afscheid gaven: gezang, spandoeken en vuurwerk. Niets was te veel en het was een prachtig schouwspel. Bij het BUKO Stadion betrad de captain, onder begeleiding van burgemeester Frank Dales, via de rode loper voor de laatste keer het stadion. Op het veld stonden zijn familieleden, de spelers, stafleden, medewerkers en vrijwilligers de captain op te vangen voor een erehaag in de vorm van een hart. Een unieke manier om in een unieke tijd onze waardering te uiten. Uit handen van zijn vriendin Daisy ontving Korpershoek zijn laatste wedstrijdshirt. Kippenvel tot op het bot. Ook de wedstrijd startte met een eerbetoon voor onze aanvoerder. De supporters hadden een fenomenaal spandoek gemaakt als eerbetoon aan hun Mister Telstar. Een uniek stukje historie op een doek. Fantastisch en ook namen Frank bedankt! 
 
 
Met Korpershoek in de basis zette Telstar direct de aanval in. Het leverde Lesley Bakker een aantal keer veel ruimte op, maar grote kansen waren schaars. Toch dacht iedereen dat Sven van Doorm de Witte Leeuwen op voorsprong zou schieten. Hij kreeg de bal vanaf de rechterkant in de zestien, speelde zich mooi vrij maar besloot aan de verkeerde kant van de paal. Na een half uur was de koek op voor captain Korpershoek. De enkel liet het toe dat hij een half uur speelde. Op de schouders, massaal applaus en veel knuffels. Het einde van een prachtige carrière! 
 
Vlak voor rust kreeg Telstar een flinke tik te verwerken. Jong Ajax kwam op voorsprong, maar de grootste tegenvaller was het uitvallen van Siebe Vandermeulen. De jonge Belg greep naar de hamstring bij zijn poging een doelpunt te voorkomen en moest onder begeleiding het veld verlaten. Nadat ook Lesley Bakker met fysieke ongemakken te maken kreeg was de rust een welkome onderbreking. Direct na rust was Ilias Bronkhorst dicht bij de gelijkmaker. Hij verschalkte de doelman, maar zijn inzet ging via de binnenkant van de paal uit het doel. Niet veel later was het Bronkhorst die alsnog een doelpunt achter zijn naam kon bijschrijven. Alleen voor de doelman wipte hij de bal over hem heen en zo tekende hij voor de verdiende gelijkmaker. Op het moment dat het gezapig leek te worden kwam Jong Ajax uit het niets op voorsprong toen Schendelaar van dichtbij werd verschalkt. Aanvallende wissels, en druk naar voren brachten Telstar veel balbezit en kleine kansjes, maar het was slechts één keer dichtbij de gelijkmaker. Taha schoot de bal prachtig kruislings richting de kruising maar Reiziger toonde zich een uitstekende keeper en hij tikte de bal uit de bovenhoek. Daarmee verzekerde hij Jong Ajax van de punten en Telstar van een kleine kater..
Naar boven