Jeugd: Resultaten 2-10 & programma 9-10

 

Programma zaterdag 16 oktober

Be Quick 1887 O21 - Telstar O21. Aftrap 15.45u, locatie Sportpark Esserberg

Telstar O18 – DHC O18. Aftrap 14.30u, locatie BUKO Stadion

Telstar O16 – SDZ O16.  Aftrap 12.00u, locatie Sportpark Zeewijk (Stormvogels)

Beloften Excelsior - Beloften Telstar. Aftrap 13.00u, locatie Van Donge & De Roo Stadion

Alle wedstrijden van de jeugdteams zijn vrij te bezoeken. Voor wedstrijden in het BUKO Stadion is er wel een geldige QR-code nodig om binnen te komen.
 

Uitslagen zaterdag 9 oktober

Telstar O21 VRIJ

Nieuwerkerk O18 - Telstar O18. 2-3

DEM - Telstar O16. 5-6

Beloften Telstar – Beloften PSV. 0-2

 

Nieuwerkerk O18 - Telstar 018, 9 oktober 2021


De ploeg van trainer Rory Roubos begon de eerste 30 minuten volwassen en met veel geduld tegen het compact en verdedigend ingestelde Nieuwerkerk. Al vroeg in de wedstrijd ontstonden er grote kansen en na een kwartier was het 0-1 door Da Silva die koelbloedig binnen schoot. Daarna kon Telstar niet doordrukken en wisten ze de voorsprong niet uit de breiden waardoor de thuisploeg beter in de wedstrijd kwam. Desondanks ging Telstar met een 0-1 voorsprong rusten. In de tweede helft had Telstar veruit het meeste balbezit maar Nieuwerkerk werd ook wat gevaarlijker en loerde op de counter. Zij wisten dan ook na een uur spelen de stand gelijk te trekken.1-1.  Het werd een open wedstrijd en na 74 minuten maakte Aimane Ouamar de bevrijdende 1-2 door een afstandsschot en kort daarna kopte Bram Koot raak vanuit een corner en was de wedstrijd gespeeld. 1-3. In de laatste minuut gaf Telstar nog een penalty weg maar meer kon de thuisploeg niet doen. 2-3 overwinning en nog steeds ongeslagen dit seizoen!

 

 

DEM O16 - Telstar 016, 9 oktober 2021

 

Voor de wedstrijd was er een speciaal moment voor Ken Bayrak en zijn moeder die onlangs hun vader/echtgenoot kwijt zijn geraakt. Er werd een ingelijste T-shirt met handtekeningen van alle spelers van Telstar en DEM uitgereikt  en de ouders van spelers van Telstar hadden voor Ken zijn moeder nog een bos bloemen en een schaal met lekkers. Telstar speelde deze wedstrijd ook met rouwbanden. 

 

Telstar begon voor het eerst dit seizoen eigenlijk heel slecht aan de wedstrijd. Het was al heel vroeg raak voor DEM. In de 1e minuut speelt een middenvelder van DEM de bal diep langs de centrale verdedigers. De spits van DEM tik de bal nog verder naar het doelgebied. Keeper Mendel kwam uit maar te laat waardoor de spits eerder bij de bal was en langs de keeper ging en simpel binnen schoot Toch een beetje geschrokken van het doelpunt voetbalt Telstar verder en scoort al weer heel snel de 1-1.  Met een mooie steekbal van Reijne op Raspoort die de bal keihard langs de keeper schiet. Na de gelijkmaker heeft Telstar teveel balverlies. In de 12e minuut verliest Telstar de bal en kan de middenvelder van DEM weer een steekbal geven waarbij Mendel een misverstand heeft met zijn verdediger en de spits van DEM de bal voor zijn neus weg tikt en tegen de keeper aan loopt. Geel voor de doelman en de penalty werd door de thuisploeg binnen geschoten: 2-1.
 

De wedstrijd verliep moeizaam maar als de bal goed rond ging dan werd Telstar ook gelijk gevaarlijk en kwamen er grote kansen voorbij. Na een half uur spelen profiteert Reijne van geblunder in de verdediging van DEM en schiet de bal langs de keeper: 2-2. Vlak daarna wist Bayrak nog prachtig te scoren én ook Lamalmi laat het net bollen 2-4. Dat leek de russtand te worden maar waar Telstar verzuimde te scoren, deed DEM dat wel. 3-4. Aan het einde van de eerste helft moest keeper Mendel na een botsing het veld verlaten en hij werd vervangen door Van Wijk.
 

Ook de 2e helft wist de ploeg van Steve Olfers niet goed te beginnen. 10 minuten na rust maakt de thuisploeg gretig gebruik van het geklungel van Telstar en weten ook weer te scoren 4-4. Vanaf dit moment werd de wedstrijd erg spannend en in de 69e minuut scoort Raspoort op aangeven van Aleksandrovs: 4-5. Maar een paar minuten later wist DEM toch weer te scoren: 5-5. Gelukkig toonde Telstar veerkracht  en kon Reijne van dichtbij de bal in het doel schieten en zo stond Telstar weer op voorsprong. Telstar had het aan zichzelf te wijten dat het zo spannend was want ze hadden wedstrijd eerder op slot kunnen gooien. Desalniettemin  zijn de 3 punten binnen en weer op naar de volgende!

 

 

Naar boven