1-1

FC Eindhoven en Telstar delen de punten

T.o.v. de wedstrijd tegen VVV zijn er 3 wijzigingen vanavond: Blackson, Van Velzen en Kökcü verschijnen aan de aftrap in de plaats van Plet (wissel), Van Wetten(geblesseerd) en Dijkstra(geblesseerd)  buiten de basiself.
 

In de 9e minuut kwam het eerste gevaar van de wedstrijd.Van Velzen kwam aan de linkerflank op en gaf de bal voor. Een speler van de thuisploeg schoot de bal bijna in eigen doel maar de doelman wist met een redding een treffer te voorkomen. Telstar was toch de betere ploeg in de openingsfase maar echte grote kansen bleven uit. Tegen de verhoudingen in was het de thuisploeg die in de 21e minuut op voorsprong kwam. Joey Sleegers kapte naar binnen en schoot de 1-0 binnen. De eerste mogelijkheid van FC Eindhoven is ook gelijk raak.
 

Roscello Vlijter ontvangt na een half uur spelen de gele kaart. Vlak daarna krijgt Eindhoven een gigantische kans maar de aanvaller kopt van dichtbij naast. Telstar kreeg in de 35e minuut een corner en leek op gelijke hoogte te komen via Rein Smit maar de scheidsrechter keurde de treffer af vanwege een overtreding van Van Velzen. Er gebeurde weinig meer de rest van de eerste helft en de Witte Leeuwen gingen met een 1-0 achterstand de kleedkamer in.

 

RUST 1-0

 

Yassine Zakir blijft achter in de kleedkamer en wordt vervangen door Yael Liesdek. Stroeve openingsfase van beide teams maar de thuisploeg nam het initiatief. Kökcü kreeg wel een kopkans maar werd voldoende gehinderd zodat zijn inzet niet gevaarlijk was. Vlak daarna een kopkans van Eindhoven die vlak voorlangs ging. In de 63e minuut komt Glynor Plet in het veld. Hij vervangt Rein Smit. Zijn eerste balcontact zorgt direct voor gevaar. Een voorzet van Van Doorm beland op het hoofd van de spits maar de kopbal miste kracht en richting en rolde ruim naast het doel. Telstar is de ploeg met het meeste balbezit deze fase maar weet nog niet voor het doel te komen. Andries Jonker brengt Fernandes en Vandermeulen binnen de lijnen om wat te forceren maar de wedstrijd lijkt als een nachtkaars uit te gaan. Uit het niets is het daar invaller Fernandes die de gelijkmaker binnen kopt uit een corner. De kleinste man van het veld springt hoog en stuurt de bal keurig in de linkerhoek. In de laatste seconde van de wedstrijd was het de thuisploeg die de 2-1 op de schoen had maar de bal ging niet in het doel. Telstar neemt een punt mee naar Velsen-Zuid
 

Foto's via AmsterdamNedPhotography

Naar boven