Shayne Pattynama vertrekt naar Noorwegen

Telstar ziet Shayne Pattynama op korte termijn vertrekken bij de Witte Leeuwen. De back maakt per 1 april de mooie overstap naar het Noorse Viking FK en zal daar met Viking FK wellicht strijden om Europees voetbal. De transferperiode in Noorwegen maakt het mogelijk dat Pattynama deze tussentijdse stap maakt. 
 
Trainer Andries Jonker steekt zijn trots niet onder stoelen of banken. “Als je bedenkt dat Shayne in zijn eerste maanden bij Telstar niet eens tot de wedstrijdselectie behoorde, en nu vertrekt als volwaardig basisspeler naar een topclub in Noorwegen, dan maakt mij dit erg trots.” Vertelt Jonker. “We maken er bij Telstar geen geheim van dat we vaak een springplank zijn voor jonge talenten. Ook deze stap die Shayne maakt is daar weer een voorbeeld van. (..) Ja, het is absoluut een gemis, maar ik heb vertrouwen in de vervangers van Shayne.”
 
In 2019 maakte Shayne Pattynama de overstap van FC Utrecht naar de Witte Leeuwen. Het duurde tot de 12e speelronde alvorens hij zijn debuut als Witte Leeuw kon maken tegen Almere City FC. Al snel was de goedlachse Shayne niet meer weg te denken uit de basiself en bestreek hij de linkerkant van het elftal van Andries Jonker. In ruim anderhalve seizoen kwam Pattynama tot 47 wedstrijden in de hoofdmacht van Telstar. Met 5 doelpunten en 5 assists was zijn inbreng van groot belang. Wij wensen Shayne enorm veel succes in Noorwegen!

 

Naar boven