0-1

Telstar wint in Haarlem van de Koninklijke

De Witte Leeuwen speelden dinsdag 18 oktober in Haarlem tegen Koninklijke HFC in het kader van de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker.
 

De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en wist Telstar flink onder druk te zetten. Echt in gevaar kwamen de Witte Leeuwen niet en na een kwartier kwam Telstar meer aan voetballen toe. Zoals verwacht had Telstar het meeste balbezit maar bleek het moeite hebben om de muur van Kon.HFC verdedigers te doorbreken. Via een schot uit de tweede lijn van Apau en een voorzet van Kruiver op Plet probeerde Telstar het wel maar het mocht nog niet baten. Toch lukte het wel in de 31e minuut om op voorsprong te komen. Via een mooie steekpass van Blackson mocht Giousis alleen op het doel af. De Griek schoot de bal beheerst langs de doelman en zorgde daarmee voor de voorsprong. 0-1. Captain Plet kreeg vlak voor rust de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen maar hij stuitte op de doelman. Zonde.
 

RUST
 

Het spelbeeld in de tweede helft was ongeveer hetzelfde als de eerste helft. De thuisploeg begon fel maar Telstar was voetballend beter. Helaas vielen er weinig echte grote kansen te noteren en stranden de Witte Leeuwen rond het 16-meter gebied. Invaller Liesdek was twintig minuten voor tijd nog dichtbij toen hij na een knappe aanval op rechts doorbrak maar ook zijn inzet wist de doelman te keren. En toen brak het "echte" bekervoetbal aan. De amateurs die alles op alles zetten om de gelijkmaker te scoren en de BVO die met man en macht moet verdedigen. Gelukkig voor Telstar vielen weinig ballen en voorzetten goed van de thuisploeg en wist Telstar redelijk eenvoudig stand te houden.
 

Het was niet sprankelend vanavond maar we zijn door naar de tweede ronde en dat is wat telt.

 


Opstelling Telstar

Koeman, Apau, Aktas, Blackson, Ainsalu, Plet(90 Soares), Giousis, Kruiver(67 Liesdek), Min, Najah, Mulder

Naar boven