TELSTAR EN HELMOND SPORT IN EVENWICHT

Telstar staat weer met lege handen. Hoe frustrerend is dat? Na de 30e minuut nam Telstar, bij een 0-1 achterstand, het initiatief van De Graafschap over. De withemden hebben vanaf dat moment het beste van het spel. En scoren een keer. In de tweede helft is het meeste balbezit voor de Achterhoekers. Zonder dat ze echt gevaarlijk voor het Velsense doel worden. Pas in de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd bepaalt De Graafschap de eindstand op 1-2. Zo zuur!

De start van Telstar is voortvarend. In de 2e minuut is Glynor Plet dicht bij de 1-0. De aanvoerder schiet uit de draai op het doel van Rody de Boer. De redding van de doelman is moeizaam. Acht minuten later prijkt de 0-1 op het scorebord. Een verre ingooi van Toine van Huizen bezorgt de bal bij Ralf Seuntjens. Hij stuit op Jasper Schendelaar. In de rebound kopt Ted van de Pavert raak: 0-1. Twee minuten later laat Glynor Plet wederom van zich horen. Deze keer kopt hij het leer naast. De druk van De Graafschap blijft. De superboeren zijn veel aan de bal maar creëren geen kansen. Na een half uur spelen neemt Telstar het initiatief in handen. In de 36e minuut speelt Anthony Berenstein de bal naar Redouan El Yaakoubi. Door een goede loopactie staat de verdediger plots vrij in de vijandelijke zestien. Zijn kopbal spat op de paal uiteen. Wat een pech! Vijf minuten later is het gelijk. Gyliano van Velzen tikt de bal door naar Cas Dijkstra. Hij kapt wat tegenstanders uit en schiet de bal vanaf de rand van de vijandelijke zestien in de verre hoek: 1-1. Een uitstekend doelpunt!

In de tweede helft heeft Telstar alle geluk. In de 52e minuut zorgt een verre ingooi van Toine van Huizen voor veel onrust in het strafschopgebied. Ted van de Pavert kopt de bal door. Van dichtbij schiet Elmo Lieftink de bal net naast. Eén minuut later schreeuwt De Graafschap om een penalty. Shayne Pattynama houdt heel lichtjes en maar heel eventjes het shirt van Julian Lelieveld vast. De verdediger stort op het gras neer. Scheidsrechter Van de Graaf trapt niet in de schwalbe en laat het spel doorgaan. Rond het uur moet doelman Schendelaar een aantal keren handelend optreden op inzetten van Toine van Huizen. Hij voorkomt met goede reddingen dat De Graafschap naar 1-2 uitloopt. In de 73e minuut is Rashaan Fernandes goed met Mohamed Hamdaoui meegelopen. In de zestien voorkomt hij dat Mohamed Hamdaoui de bal kan inschieten. Zeven minuten verder zet Melvin Platje een aanval op. Via hem en Mohamed Hamdaoui komt Julian Lelieveld aan de bal. Zijn schot wordt door Jasper Schendelaar gekeerd. In de 86e minuut waagt Mohamed Hamdaoui een afstandsschot. De bal wordt onderweg van richting veranderd. Uit de hoekschop die hierop volgt probeert Ted van de Pavert met een omhaal Jasper Schendelaar te verrassen. De goalie let goed op en vangt de bal. De wedstrijd lijkt in 1-1 te eindigen, maar daar is Jasper van Heertum. Uit een vrije trapvan Daryl van Mieghem kopt de oud-Telstarspeler, één van de zeven, via het lichaam van Shayne Pattynama raak: 1-2. De tijd is voor Telstar te kort om de verdiende 2-2 als eindstand op het scorebord te zetten. 

 

 

STATISTIEKEN


Opstellingen
Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 5. Redouan El Yaakoubi, 7. Rashaan Fernandes, 9. Glynor Plet, 11. Anthony Berenstein (70e min. 4. Farouq Limouri), 13. Vincent Regeling, 18. Gyliano van Velzen (79e min. 12. Robin Eindhoven), 21. Anass Najah, 23. Cas Dijkstra (70e min. 10. Daniel Adshead), 25. Shayne Pattynama en 26. Tom Overtoom. Wel op de bank maar niet gespeeld: 15. Redouan Taha, 16. Niels van Wetten,  17. Trevor Doornbusch, 20. Abdel El Ouazzane, 27. Roscello Vlijter, 28. Welat Cagro, 30. Ozan Kökcü en 39. Marwan El Ouardani.

De Graafschap: 1. Jody de Boer, 2. Julian Lelieveld, 3. Jasper van Heertum, 4. Ted van de Pavert, 6. Elmo Lieftink (69e min. 7. Melvin Platje), 9. Ralf Seuntjens, 10. Clint Leemans (58e min. 8. Jesse Schuurman), 11. Daryl van Mieghem (89e min. + 3 30. Milan Hilderink), 21. Toine van Huizen, 22. Danny Verbeek (58e min. 47. Mohamed Hamdaoui) en 24. Roland Baas. Wel op de bank maar niet gespeeld: 16. Nick van den Dam, 18. Johnatan Opoku, 19. Rick Dekker, 25. Joey Konings en 32. Guus Vaags.


Scoreverloop
10e min. 0-1 Ted van de Pavert
41e min. 1-1 Cas Dijkstra

89e min. 1-2 Jasper van Heertum

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer E. van de Graaf
Assistent-scheidsrechters: de heren F. Jansen en J. Westhof
Vierde official: de heer T. Dogterom

Gele kaarten:
40e min. Julian Lelieveld
89e min. Anass Najah

Toeschouwers
0

 

Naar boven