Een Mister Telstar om trots op te zijn

Het zal voor de voetballiefhebbers wennen zijn. Een opstelling zonder Korpershoek. Niet in de basis, niet op de bank. Frank is één met het betaalde voetbal, met Telstar, met de Keuken Kampioen Divisie maar vooral met de regio en de club. Woensdag nemen wij afscheid van een icoon, een parel zoals je deze zelden nog ziet in de voetballerij. 
 

Frank Korpershoek, geboren in Heemstede op 29 oktober 1984, begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van HFC. Nadat Frank daar eerst verschillende jeugdteams had doorlopen, kwam hij al snel uit voor het eerste elftal, dat destijds in de eerste klasse speelde. Voor zijn overstap naar Telstar speelde Frank nog kort bij DWV, waar zijn talent niet onopgemerkt bleef. Het duurde dan ook niet lang voordat Telstar-trainer Luc Nijholt aanklopte bij de destijds zeer jonge aanvoerder.
 

Het debuut van Mister Telstar in het betaalde voetbal vond plaats op vrijdag 18 augustus 2006. Tijdens de wedstrijd Stormvogels Telstar – Helmond Sport (2-1) in het kader van de Keuken Kampioen Divisie mocht Frank vier minuten voor tijd invallen voor Raymond Fafiani. Na een aantal invalbeurten speelde Frank op vrijdag 8 september 2006 zijn eerste volledige wedstrijd voor de Velsenaren. De tegenstander was destijds FC Omniworld. In Almere werd het maar liefst 2-5 voor Telstar. Tijdens dit duel scoorde Frank zijn eerste treffer. Het derde Velsense doelpunt (de 0-3) kwam op zijn naam te staan.  Dit was het begin van een prachtige carrière bij Telstar met veel memorabele momenten.
 

Tweemaal bereikte Telstar de play-offs tijdens zijn carrière. Na een periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie in 2009 speelde Telstar onder trainer Edward Metgod in de eerste play-off ronde tegen MVV. De Witte Leeuwen wisten helaas niet te winnen. De volgende deelname aan de play-offs liet negen jaar op zich wachten. In het seizoen 2017-2018 stond er een ijzersterk Telstar-elftal. Onder leiding van Mike Snoei speelde de inmiddels zeer ervaren aanvoerder, die in dit seizoen zijn 2e jeugd beleefde, samen met onder andere smaakmakers als Platje, Novakovic, Osman, Schouten, de Boer en van Huizen. Telstar eindigde in dat seizoen op de 6e plek. In de 2e ronde van de play-offs kwam Telstar uit tegen de Graafschap. In een zenuwslopend tweeluik waarin in totaal 11 goals werden gescoord trokken de Witte Leeuwen net aan het kortste eind. 
 

In het seizoen 2019-2020 kwam Frank met Telstar in de beker uit tegen zijn andere werkgever: Ajax. Tegen alle verwachtingen in beleefde het grote Ajax op 18 december 2019 op Sportpark Schoonenberg angstige momenten. Na 28 minuten stond het 0-2 en leek het nog een makkelijke avond te worden voor de ploeg van Erik ten Hag, maar Mister Telstar himself bracht zijn team in de 44e minuut met een strakke kopbal terug in de wedstrijd: 1-2! Na een spannende tweede helft sleepte Ajax er met de hakken over de sloot een 3-4 overwinning uit.
 

Op vrijdag 2 oktober 2020 speelde aanvoerder Frank Korpershoek zijn 373ste wedstrijd voor Telstar. Daarmee is hij de oud-clubrecordhouder, Fred Bischot, met 372 voor Telstar gespeelde wedstrijden, gepasseerd. Een iconisch hoogtepunt voor Mister Telstar, Frank Korpershoek. En nu is daar het naderende afscheid. In een seizoen waarin Telstar met name in de eerste seizoenshelft veel indruk maakte in de Keuken Kampioen Divisie. Geplaagd door een aantal blessures was het de laatste weken wedstrijden sprokkelen, maar in die wedstrijden liet hij een onuitwisbare indruk achter. Wat te denken van de wedstrijd tegen Jong PSV, waar Telstar publiek mocht ontvangen, waarin hij uitgerekend in de 63e minuut een doelpunt scoort? Het is tekenend voor Frank en zijn carrière. Woensdag is de laatste keer dat wij Frank zullen zien schitteren in het klassieke wit. Nog één keer dat shirt over je hoofd heen trekken, nog één keer nummer 6 en nog één keer die aanvoerdersband om. Een Mister Telstar om trots op te zijn!

 

Naar boven