Clubicoon Ruud Geels overleden

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat onze voormalige Witte Leeuw Ruud Geels op 75-jarige leeftijd is overleden. Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe.

 

Het natuurtalent Ruud Geels (Haarlem, 28 juli 1948) werd in 1965 opgepikt bij Onze Gezellen en maakte direct furore in het succesvolle jeugdelftal van Telstar. Reeds op 27 februari 1966 mocht de pas 17-jarige Ruud zijn competitiedebuut maken voor de Witte Leeuwen, in De Kuip tegen Feyenoord. Zijn eerste seizoen in de hoofdmacht, goed voor vijf doelpunten in acht competitieduels, resulteerde in een plek in het UEFA-jeugdteam van de KNVB en een spraakmakende transfer naar Feyenoord.

 

Eind jaren tachtig keert de dan oud-international en vijfvoudig nationaal topscorer Geels terug op Schoonenberg als jeugdtrainer. Kort erna verlegt hij zijn focus naar de immer groeiende hoeveelheid administratieve taken bij de club en bekleedt hij aan de Tolsduinerlaan enkele seizoenen de functie van manager. In meer recente jaren was Ruud Geels naast vaste bezoeker ook actief als ambassadeur van de stichting Telstar Thuis In De Wijk, de sociaal-maatschappelijke tak van de Witte Leeuwen.

 

Met Ruud verliest Telstar een zeer gewaardeerde Witte Leeuw. De herinnering aan hem zal blijven voortleven binnen de club, binnen de IJmond en binnen de voetbalwereld.

Naar boven