Yamano Olfers tekent jeugdcontract

Telstar is een contract overeengekomen met jeugdspeler Yamano Olfers. De 16-jarige verdediger komt uit in de jeugdopleiding van Telstar en is jeugdinternational van Suriname. Olfers tekende dinsdag in het BUKO Stadion een verbintenis welke loopt tot medio 2025.

 

Het huidige seizoen begon de jonge centrumverdediger in de Onder 18 en maakte na enkele maanden reeds een overstap naar de Onder 21. Olfers sloot in de zomer van 2021 aan bij de Onder 16 van Telstar.

 

Technisch Manager Peter Hofstede: “Wij zijn bijzonder verheugd dat na de recente overeenkomst met Jayden Turfkruier er wederom een talent uit de eigen opleiding voor Telstar kiest. In het kader van zijn ontwikkeling hebben we tevens besloten om Yamano regelmatig aan te laten sluiten bij de trainingen van het eerste elftal.”

 

“Wij zijn oprecht trots dat onze nog jonge jeugdopleiding, onder leiding van Rory Roubos en zijn staf, wederom een jeugdspeler een contract ziet ondertekenen. Dit is een stimulans voor zowel spelers als trainers en hopelijk gaat Yamano een mooie toekomst tegemoet bij de Witte Leeuwen.”, aldus Radi el Kaddouri, aanjager van de jeugdopleiding van Telstar.

 

Januari jongstleden debuteerde Olfers voor het Surinaams Elftal Onder 17, waarin hij goed voor de dag kwam tijdens het 2023 CONCACAF O17 toernooi. Yamano is een zoon van voormalig Witte Leeuw Steve Olfers, die in het seizoen 2014/15 als verdediger tot 27 competitiedoelpunten en 2 doelpunten voor Telstar kwam.

Naar boven