Telstar imponeert in Oss

Telstar walst over Oss heen

Heerlijk! Deze 1-4 overwinning op TOP Oss. Wat spelen de Witte Leeuwen goed. Ze laten de Ossenaren van het kastje naar de muur en weer terug lopen. Ze hebben totaal geen vat op het spel van de Velsenaren. Op deze zege valt niets af te dingen door de ploeg van trainer Klaas Wels.
 

In Oss begint de wedstrijd voor Telstar uitstekend. In de 3e minuut neemt Tom Overtoom een corner. De bal wordt uit de Osse verdediging weggewerkt. Frank Korpershoek pikt het leer op en speelt de bal naar Shayne Pattynama. Hij denkt niet na en schiet de bal hoog, hard en voorbij Bo Geens tegen de touwen: 0-1. Nog geen zestig tellen later trekt Ilias Bronkhorst mee ten aanval. Hij speelt de bal breed naar Glynor Plet. Zijn schot wordt geblokt. Uit de hoekschop van Tom Overtoom schiet Ilias Bronkhorst de bal over. In de 7e minuut zet Ilias Bronkhorst de bal voor. Glynor Plet kopt de bal in de handschoenen van Bo Geens. Weer twee minuten verder is Anthony Berenstein dicht bij de tweede Velsense treffer. Hij krijgt van TOP Oss de ruimte om uit te halen. Keeper Geens redt met de vuisten. Telstar is veel aan de bal. Van TOP Oss heeft de ploeg weinig te vrezen. Als Telstar in de aanval is, kruipen de elf Ossenaren terug op eigen helft. Ze zijn nog geen enkele keer voor het doel van Jasper Schendelaar gesignaleerd. In de 24e minuut maakt Ilias Bronkhorst gebruik van zijn specialiteit: een verre ingooi. Glynor Plet gaat onder de bal door. De bal wordt door Redouan El Yaakoubi in gekopt. Op zijn kopbal volgt een moeizame redding van Bo Geens. Drie minuten later is de thuisclub voor de eerste keer in het vijandelijke strafschopgebied te vinden. Telstar krijgt de bal niet weg uit de eigen zestien. Cas Peters schiet in. Daar is Jasper Schendelaar. Hij maakt zich groot en breed en vangt de bal. Eén minuut later is het aan de andere kant van het speelveld wel raak. Wat een vrijheid krijgen de Telstarspelers. Via Shayne Pattynama komt Gyliano van Velzen aan de bal. De bal uit zijn voorzet wordt door Glynor Plet raak geschoten: 0-2.


Vlak na rust valt er een kans voor TOP Oss te noteren. De vrijstaande Mark Remans kopt de bal naast. Twee minuten later prijkt de 0-3 op het scorebord. Daniel Adshead speelt de bal naar Glynor Plet. Hij ziet keeper Geens ver voor zijn doel staan. De Telstartopscorer stift de bal over de Osse goalie: 0-3. Wat een fraaie treffer! Niet veel later heeft Ilias Bronkhorst de 0-3 op zijn schoen. De verdediger schiet in riante positie de bal in het zijnet. In de 58e minuut is Gyliano van Velzen in een duel om de bal Rick Stuy van den Herik de baas. Uit de draai schiet hij het ronde speeltuig in. De bal wordt door Bo Geens gevangen. Vijf minuten later schiet Cas Peters de bal in. Juist daar waar Jasper Schendelaar opgesteld staat. Eén minuut verder scoort Telstar weer. De bal wordt diep op Yaël Liesdek gespeeld. Na zijn invalbeurt raakt hij de bal voor de eerste keer aan. Hij speelt het leer naar Glynor Plet. De spits scoort Telstars vierde en zijn derde treffer van de wedstrijd: 0-4. In de 69e minuut zoekt Gyliano van Velzen het avontuur op. Yaël Liesdek rent mee. Gyliano van Velzen gaat voor eigen succes en stuit op Bo Geens. Eén minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd scoort Mark Remans uit een pass van Dennis van der Heijden de eretreffer: 1-4. In de extra speeltijd is Olivier Rommens dicht bij de 2-4. Zijn inzet wordt een makkelijke prooi voor Jasper Schendelaar. Niet veel later fluit scheidsrechter Gerrets voor het einde van de wedstrijd. Telstar is weer drie punten rijker. De Witte Leeuwen nemen op de ranglijst wat meer afstand van Roda JC, TOP Oss en FC Eindhoven. Zij verloren hun wedstrijden.
 

STATISTIEKEN


Opstellingen
TOP Oss: 30. Bo Geens, 5. Ruben Roosken, 6. Lion Kaak, 8. Rick Stuy van den Herik, 10. Philippe Rommens (30e min. 33. Mark Remans), 11. Cas Peters (65e min. 9. Dennis van der Heijden), 12. Kyvon Leidsman, 15. Lorenzo Piqué (46e min. 14. Olivier Rommens), 22. Niels Fleuren, 31. Joshua Sanchez en 32. Jarni Koorman. Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Ronald Koeman jr., 13. Jordy Rondeel, 19. Sjoerd Overgoor, 25. Lars Hutten en 27. Brian Vogelzang.


Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 2. Ilias Bronkhorst, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek (81e min. 27. Roscello Vlijter), 9. Glynor Plet, 10. Daniel Adshead, 11. Anthony Berenstein (64e min. 43. Yaël Liesdek), 18. Gyliano van Velzen, 21. Anass Najah (16. Niels van Wetten), 25. Shayne Pattynama (74e min. 7. Rashaan Fernandes) en 26. Tom Overtoom (64e min. 28. Welat Cagro). Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Sebastian Soto, 17. Trevor Doornbusch, 20. Abdel El Ouazzane en 39. Marwan El Ouardani.


Scoreverloop
03e min. 0-1 Shayne Pattynama
30e min. 0-2 Glynor Plet
49e min. 0-3 Glynor Plet
65e min. 0-4 Glynor Plet
89e min. 1-4 Mark Remans


Arbitrage
Scheidsrechter: de heer L.J. Gerrets
Assistent-scheidsrechters: de heren F. Ozinga en B.C.J. Persoon
Vierde official: de heer P. Henshuijs


Toeschouwers
0

 

Naar boven