Telstar versterkt zich met Lassana Faye

Lassana Faye keert bij Telstar terug op de Nederlandse velden. De verdediger komt transfervrij over van York United FC uit Canada en gaat bij de Witte Leeuwen, onder voorbehoud van een positieve medische keuring, een éénjarig contract met een optie voor een tweede jaar aan.

 

Rotterdammer Faye (25) kwam in de Nederlandse competitie eerder uit voor Vitesse, Sparta Rotterdam en ADO Den Haag. Na een opleiding bij onder andere Sparta, PSV en Vitesse debuteerde Lassana op 19 februari 2017 voor de Arnhemmers in de Eredivisie. In het zwart en geel zou hij tot 21 optredens in de Eredivisie komen en speelde hij mee in het gewonnen toernooi om de KNVB Beker 2016-2017 en de daaropvolgende strijd om de Johan Cruijff Schaal.

 

De voormalig jeugdinternational speelde vervolgens voor Sparta Rotterdam, waarmee hij naar de Eredivisie promoveerde, en voor ADO Den Haag. Begin 2022 volgde een stap naar Roech Lviv in de Premier League van Oekraïne, het land dat hij na een maand moest ontvluchten vanwege de Russische invasie. Sinds het begin van het huidige kalenderjaar kwam Faye uit voor York United in de Canadese Premier League, waar hij afgelopen weekend zijn laatste wedstrijd speelde.

 

‘Ik ben blij dat Lassana Faye kiest voor Telstar bij zijn terugkeer op de Nederlandse velden.’, aldus Technisch Manager Peter Hofstede. ‘Na El Kachati en Augustijns voegen we met Faye wederom ervaring en kwaliteit toe aan de selectie. Lassana is een moderne linksback, die tevens de gehele linkerflank kan bestrijken.’

 

Telstar maakt aanstaande zaterdag 1 juli de eerste speelminuten in de voorbereiding, tijdens een drieluik met Stormvogels en VV IJmuiden in het eigen stadion te Velsen-Zuid. De seizoenkaartenverkoop voor de thuiswedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie 2023-2024 begint in de eerste week van juli.

Naar boven