Telstar versterkt zich met Gravenberch

Telstar kan per direct beschikken over Danzell Gravenberch. De aanvaller komt transfervrij over van Cyprus, waar hij op het hoogste niveau uitkwam. De Noord-Hollander gaat bij de Witte Leeuwen, onder voorbehoud van een positieve medische keuring, een verbintenis aan tot medio 2024.

 

Gravenberch (29) genoot zijn opleiding grotendeels bij Ajax, waarbij hij in augustus 2013 met Jong Ajax debuteerde in de eerste divisie. Gedurende de tweede helft van zijn debuutseizoen werd de jongeling verhuurd aan Eredivisionist NEC. De jaargang erop komt Danzell uit voor het Roemeense Universitatea Club, dat hem vroeg in het seizoen overneemt van Ajax.

 

Sinds januari van dit jaar was Gravenberch verbonden aan Karmiotissa, uitkomend op het hoogste niveau op Cyprus. Die club nam de speler over van De Graafschap, waar hij twee seizoenen voor uitkwam. Gravenberch speelde in Nederland tevens voor Sparta (Eredivisie), FC Dordrecht en TOP Oss; in het buitenland speelde hij voor Reading FC en KSV Roeselare. In totaal speelde Danzell reeds 130 wedstrijden in de Nederlandse competitie.

 

Eerder dit kalenderjaar debuteerde Gravenberch als international voor Natio, het nationale elftal van Suriname. In de Nations League thuiswedstrijd tegen Mexico viel Danzell in voor Diego Biseswar. In zijn jonge jaren kwam de Amsterdammer reeds uit voor diverse nationale jeugdelftallen van Nederland.

Naar boven