Telstar verliest van een effectief Jong FC Utrecht

 

Op een winderig Sportpark Zoudenbalch begon Telstar goed aan de wedstrijd. Veruit het meeste balbezit en de meeste mogelijkheden. Al vroeg in de wedstrijd schoot Tom Overtoom vanaf randje 16 op het doel die naast zeilde. Het was Overtoom die voor het gevaar zorgde de eerste helft want hij schoot nog 4 keer van afstand op het doel maar zonder resultaat. In de 30e minuut kwam de thuisploeg voor de eerste keer deze wedstrijd voor het doel en het was gelijk raak. Mallahi kon bij de tweede paal vrij binnen schuiven. 1-0. Telstar bleef het overwicht houden maar kwam maar niet tot scoren. 10 minuten na de eerste treffer kwam Jong FC Utrecht nog een keer tot scoren. Trevor Doornbusch schatte een vrije trap verkeerd in en Ruben Kluivert kon vrijuit scoren. 2-0.
 

Het begin van de tweede helft was erg onrustig van beide ploegen. Veel onnodig balverlies en kleine overtredingen. De Witte Leeuwen konden geen potten breken en creeerde amper kansen. De thuisploeg kwam daarentegen wel een aantal maal gevaarlijk voor het doel. In de 55e minuut was het Venema die van afstand op doel schoot en de bal verdween via de vingertoppen van Doornbusch in het doel. 3-0.


Telstar wilde wel graag maar was erg slordig in de passing en kon nauwelijks voor het doel van de thuisploeg komen. Een half uur voor tijd kwamen Van Velzen en Kökcü in het veld voor Smit en Liesdek. De wissel bleek weinig te helpen want het spelbeeld veranderde nauwelijk. Vlak daarna werd Van Doorm nog vervangen door Aktas. Op een paar schoten na viel er weinig te genieten voor de fans van de Witte Leeuwen tijdens de tweede helft. Jong FC Utrecht kwam nog een paar keer gevaarlijk voor het doel maar het bleef bij 3-0.
 

Opstelling Telstar:
Doornbusch, Liesdek(60 Van Velzen), Molenaar, Bensabouh, Fernandes, van Doorm (71 Aktas), Plet, Berenstein, Overtoom, Dijkstra, Smit(60Kökcü).


Klik HIER  om meer foto's te zien van de wedstrijd gemaakt door AmsterdamNed Photography, Chris Dingsdag. 
Naar boven