Wedstrijdverslag Telstar - MVV

Telstar 4 - 0 MVV
Datum: 08/09/2024
Locatie: 711 Stadion, Velsen-Zuid

Wat een heerlijke zondagmiddag voor de Witte Leeuwen! In een zonovergoten 711 Stadion heeft Telstar de fans getrakteerd op een spectaculaire 4-0 overwinning op MVV. Met twee doelpunten van Jayden Turfkruier en treffers van Mees Kaandorp en Zakaria Eddahchouri, staat Telstar nu op een gedeelde eerste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Het publiek werd getrakteerd op aanvallend spektakel, maar ook de verdedigende soliditeit, met een sterk debuut van Jeff Hardeveld en de terugkeer van Mohamed Hamdaoui, was indrukwekkend.

Heerlijke poeier van Jayden Turfkruier

Vanaf de aftrap liet Telstar geen twijfel bestaan over hun intenties. Anthony Correia’s mannen zetten MVV direct onder druk. In de 18e minuut brak Jayden Turfkruier de ban met een schitterend schot van buiten de zestien, recht in de rechterbovenhoek. Het publiek stond op de banken: 1-0 Telstar.

Telstar bleef daarna domineren en in de 35e minuut was het opnieuw raak. Een scherpe voorzet van Youssef El Kachati zorgde voor een chaotische situatie in het strafschopgebied, waarna Mees Kaandorp de bal verwoestend binnenschoot: 2-0. MVV kon alleen toekijken hoe Telstar met een comfortabele voorsprong de rust in ging.

Telstar blijft doorzetten

Na de rust veranderde het spelbeeld nauwelijks. Telstar dicteerde het spel, en in de 65e minuut kwam de volgende klap voor MVV: opnieuw was het Jayden Turfkruier die schitterde. Met een prachtige krul in de kruising zette hij zijn tweede van de middag op het bord, wat de stand op 3-0 bracht.

Telstar bleef aandringen, en in de 71e minuut voegde Zakaria Eddahchouri zich bij het feestje. Met een mooie individuele actie en een strak schot in de linkerhoek zette hij de 4-0 eindstand neer.

Sterk debuut voor Jeff Hardeveld en terugkeer van Mo Hamdaoui

Naast de aanvallende glansrol van Turfkruier, viel ook de defensieve soliditeit op. Jeff Hardeveld, die zijn debuut maakte, speelde een sterke wedstrijd en gaf de defensie een extra impuls. Samen met Mitch Apau en Devon Koswal hield hij MVV ver weg van het Telstar-doel.

Ook Mohamed Hamdaoui maakte na lange tijd zijn rentree voor Telstar. Zijn terugkeer op het veld zorgde voor extra energie in het team, en zijn creativiteit maakte het MVV lastig in de laatste fase van de wedstrijd.

Gedeeld aan kop

Telstar staat nu op gelijke hoogte met De Graafschap, met tien punten uit vijf wedstrijden. De ploeg straalt vertrouwen uit en is klaar voor de volgende uitdaging. Komende vrijdag wacht een belangrijke uitwedstrijd tegen Excelsior, waarin Telstar de goede vorm hoopt door te trekken en de koppositie te verdedigen.

Komende vrijdag staat een belangrijke uitwedstrijd tegen Excelsior op het programma. Telstar hoopt de goede lijn door te zetten en de strijd om de koppositie voort te zetten. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 28 september op een zaterdagmiddag tegen FC Den Bosch om 16:30!