1-4

Telstar heer en meester in Rotterdam

Telstar moest vanavond naast de langdurig geblesseerden Van Wetten, Taha, Berenstein en Liesdek ook Smit, Fernandes, Dijkstra en Tugarinov missen. Trainer Andries Jonker had daarnaast nog een aantal wijzigingen doorgevoerd waardoor o.a. Wolters en Bensabouh op de reservebank kwamen te zitten.

De thuisploeg begon prima aan de wedstrijd met het meeste balbezit zoals verwacht. Maar de eerste de beste uitbraak van Telstar was gelijk raak. Kökcü dribbelde naar binnen, gaf de bal af op Van Doorm die vanaf de rand 16 uithaalde. De bal ging via de doelman onder hem door en rolde langzaam het doel in: 0-1.

Enkele minuten later was Blackson dichtbij de 0-2 maar zijn schot spatte uiteen op de vuisten van Van Gassel. Excelsior kwam er af en toe gevaarlijk uit maar het ontbrak aan scherpte bij de aanvallers. En Telstar verdedigde prima en tikte zich bij vlagen aardig onder de druk van de thuisploeg uit.

In de 28e minuut verdubbelde Molenaar de score. Na een afgeslagen corner schoot Kökcü de bal hoog het strafschopgebied binnen. Molenaar stond daar nog, nam de bal aan en wist de doelman te passeren: 0-2. De eerste competitiegoal voor de verdediger.

In de 40e minuut komt Excelsior terug in de wedstrijd. Wieffer kan makkelijk binnen schieten nadat Koeman een voorzet niet lekker weet weg te werken. 1-2

RUST

De tweede helft begon met 1 wijziging. Bensabouh kwam in het veld voor Vandermeulen. Na een ogenschijnlijke kansloze diepe bal geloofde Giovanni er toch in. De aanvaller was eerder bij de bal dan de doelman die Giovanni neerhaalde: strafschop. Kökcü wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal feilloos in de hoek: 1-3.

De Kralingers drongen flink aan op de 2e treffer maar Koeman keepte een prima wedstrijd en bleek keer op keer een flinke sta in de weg. De Witte Leeuwen bleven prima voetballen en tikte zich ook de tweede helft goed onder de druk van Excelsior uit.

In de blessuretijd zette Bensabouh met een prachtig afstandschot de eindstand op het scorebord. Hij haalde uit en de bal verdween achter Van Gassel in de kruising: 1-4.

Een prima spelend Telstar met Kökcü en Koeman als uitblinkers zorgen voor de 3 punten bij Excelsior. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen VVV Venlo.
 

Opstelling Telstar:
Koeman, Molenaar, Aktas, Blackson(80 Wolters), van Doorm, Plet, Vandermeulen(46 Bensabouh), Kökcü, Vlijter, Kruiver(90 Overtoom), Giovanni(85 Van Velzen).

Foto's via AmsterdamNed Photography

Naar boven