Telstar eert clubiconen met speciale vinyl single

The Tornados uit Engeland scoorden in de jaren 60 een wereldhit met de instrumentale track Telstar. Onlosmakelijk met de Witte Leeuwen uit IJmuiden verbonden, ja, alsof Telstar voor Telstar geschreven was.

“Nu clubheld Frank Korpershoek zijn kicksen voorgoed aan de wilgen heeft gehangen is het een mooi moment om hem, samen met Simon Kistemaker, Fred Bischot, Sander Oostrom en Fred Andre, muzikaal te eren. Vinyl is hot en Telstar ook. Dus de perfecte combinatie.” aldus Telstar voorzitter Pieter De Waard. 


Samen met enthousiaste vinyl-verzamelaar en tevens Telstar fan, Wilco de Bruin van Variaworld en de club ontstond het idee deze iconische single te voorzien van een speciaal Telstar-jasje.  

Er zijn slechts 500 met de hand genummerde exemplaren gemaakt, waarvan de eerste 250 stuks op wit vinyl geperst. Dit is een eenmalige uitgave, dus op is op. 

Telstar van The Tornados is voor het eerst te koop voorafgaand aan de wedstrijd Telstar - Roda JC van vrijdag 20 augustus waar naast Frank Korpershoek nog enkele clubiconen aanwezig zullen zijn om de single te signeren. 

 

 

 

Naar boven