5-3 overwinning op Spakenburg

Telstar bij de laatste 16 in het bekertoernooi

De Witte Leeuwen begonnen deze avond in dezelfde opstelling als tegen de wedstrijd van afgelopen vrijdag in Eindhoven.
 

Telstar begon erg goed aan de wedstrijd en kreeg volop kansen in de openingsfase. Kökcü kopte richting doel na 4 minuten maar de bal werd van de lijn gehaald. Daarna is het weer Kökcü die op doel kan schieten maar de bal niet lekker raakt en naast het doel verdwijnt. Telstar blijft aanzetten en o.a. Zakir, Smit en van Doorm krijgen kansen maar de bal gaat maar niet in het net. In de 25e minuut is het eindelijk raak voor Telstar. Yassine schiet een afgeslagen bal met een droge schuiver over de grond in de korte hoek: 1-0 en dik verdiend.

Na een half uur spelen moet Tugarinov geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger is Siebe Vandermeulen. In de 36e minuut komt Spakenburg op gelijke hoogte. Notabene door voormalig speler van de Witte Leeuwen: Floris van der Linden. Het is de eerste keer dat de bezoekers voor het doel van Elouzzane komen en het is gelijk raak. Maar Telstar recht gelijk de rug en nog geen 2 minuten later is het 2-1 via een volley van Gyliano van Velzen na een prima voorzet van Zakir. Telstar heeft nog steeds het betere van het spel, de bezoekers hebben niets in te brengen. Smit en Blackson hadden nog de mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden maar de stand van 2-1 bleef op het scorebord staan.


RUST


Telstar komt uitstekend uit de kleedkamer en in de 48e minuut ligt de bal weer in het net. Blackson schiet de bal simpel in het doel nadat Smit en Zakir de doelman op hun pad vonden. Driemaal scheepsrecht. Met nog een half uur voor de boeg verlaat ook Blackson geblesseerd het veld en in zijn plaats komt Liesdek. Volledig tegen de verhoudingen is het wederom Floris van der Linden die scoort. Zo wordt het 3-2 en ruiken de bezoekers bloed. Telstar zakte meer en meer in en de gelijkmaker viel in de 78e minuut. Dekker geeft een voorzet vanaf links en de bal is lang onderweg en plotseling duikt Van Zundert op voor Elouazzane en hij maakt de 3-3. De Witte Leeuwen geven een 3-1 voorsprong weg dat helemaal niet had gehoeven. Spakenburg zet alles op alles en blijft de bal het doelgebied van Telstar in pompen. Ze krijgen nog een tweetal grote kansen maar gelukkig voor Telstar valt het doelpunt niet en wordt het verlengen.

Telstar kon de onderbreking goed gebruiken en neemt in de verlenging weer het heft in handen. In de 97e minuut krijgt Telstar loon naar werken. Een corner beland op het hoofd van invaller Jip Molenaar en de bal verdwijnt achter doelman Ter Wielen. 4-3. Een minuut later krijgt Spakenburg nog een klap te verwerken: Amakodo krijgt zijn 2e gele kaart en de bezoekers moeten met 10 man verder. Ze krijgen nog wel een kans in de eerste verlenging maar van der Linden weet de bal niet goed te raken met het hoofd. De Spakenburgers blijven knokken voor de gelijkmaker maar het zit er niet meer in. In de 114e minuut is het Rashaan Fernandes die winst veilig stelt en de bevrijdende 5-3 binnen schiet.

Telstar maakte het zichzelf onnodig moeilijk door een riante 3-1 voorsprong weg te geven maar knokte zich terug in de verlenging. Uiteindelijk een 5-3 overwinning en een plek bij de laatste 16 van de TOTO KNVB beker.
 

Opstelling Telstar:
Elouazzane, Aktas, Blackson(58 Liesdek), van Doorm, Van Velzen(80 Fernandes), Berenstein(80 Molenaar), Zakir, Tugarinov(30 Vandermeulen), Kökcü(80 Dijkstra), Vlijter, Smit.

Foto's via AmsterdamNed Photography en 1963 Pictures

Naar boven