Nipte 1-2 overwinning in Werkendam

Telstar bekert verder

Telstar begon deze bekerwedstrijd met 1 wijziging t.o.v. de voorgaande wedstrijd tegen Helmond Sport. Gyliano van Velzen mocht aan de aftrap verschijnen in plaats van de geblesseerde Cas Dijkstra.

De beginfase was erg tam van beide ploegen. Het was veel aftasten en de bal rondspelen. Pas in de 13e minuut was het Plet die een voorzet op doel kopte en daarmee voor de eerste doelpoging zorgde. In de 23e minuut werd Plet de diepte ingestuurd door een prachtige pass van Van Doorm. Plet omspeelde de doelman van Kozakken Boys die hem neerhaalde in het 16-meter gebied: strafschop. Plet ging zelf achter de bal en schoot vanaf 11 meter keurig binnen. 0-1. Daarna kwam de thuisploeg wat beter in de wedstrijd en kwam het ook een enkele keer gevaarlijk voor het doel van Doornbusch. Namens Telstar kreeg Tom Overtoom nog een mooie kans. Hij speelde twee man uit en dribbelde het 16 meter gebied binnen maar zijn schot kwam recht in de handen van de doelman. Telstar kwam nog goed weg vlak voor rust toen een ingedraaide corner op de paal van de Witte Leeuwen belande. Helaas moest Anwar Bensabouh vlak voor rust geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger was Anthony Berenstein.

 

RUST
 

De Witte Leeuwen komen ongewijzigd uit de kleedkamer voor de tweede helft. De beginfase is een kopie van die van de eerste helft. Beide ploegen spelen de bal rond en zoeken voorzichtig de opening. In de 53e minuut is het Blackson die naar voren dribbelt en een voorzet geeft richting Plet. De aanvaller weet de bal niet goed te raken en zijn kopbal rolt langzaam naast het doel. Vlak daarna was het Plet die aan de rechterzijde die opkwam. Hij trok naar binnen en schoot hard op doel maar de doelman raakte de bal nog waardoor het een corner werd voor Telstar. In de 64e minuut ontstond er een opstootje voor de fanatieke supporters van Kozakken Boys. Dit zorgde ervoor dat het vuurtje werd opgestookt en er wat meer pit in de wedstrijd kwam. Kozakken Boys kreeg vlak daarna een kleine kans via een kopbal die makkelijk door Doornbusch kon worden opgepikt. Zo kwamen er nog een aantal mogelijkheden voor de thuisploeg maar zij konden de doelman niet in de problemen brengen. Ook Telstar kwam er af en toe gevaarlijk uit via o.a. Plet en Fernandes maar kwamen niet tot scoren.

En in de 6 minuten extra tijd gebeurde het toch nog. Een voorzet van Kozakken Boys werd makkelijk gevangen door Doornbusch maar hij liet de bal uit zijn glippen waardoor Van Ingen de gelijkmaker kon binnen koppen 1-1. En de verlenging was een feit…

 

In de verlenging was het Telstar met het balbezit maar vaak slordig in de eindpass. Toch was het in de 99e minuut bijna raak. Kökcü nam de bal aan op de borst en bedacht zich geen moment en haalde uit maar zijn inzet spatte uiteen op de lat. Vlak daarna kwam de thuisploeg gevaarlijk op het doel af maar Doornbusch redde knap en tikte de bal uit de verre hoek. In de 108e minuut kwamen de Witte Leeuwen eindelijk weer op voorsprong. Tom Overtoom kreeg de bal en dribbelde op karakter door het midden van het veld en ramde de bal in de verre hoek langs de doelman. 1-2. In de tweede helft van de verlenging kwamen Molenaar en Van Wetten in het veld voor Vandermeulen en Overtoom. Kozakken Boys bleef de ballen maar naar voren pompen maar Telstar hield knap stand. Het werd er niet makkelijker op toen Plet 7 minuten voor tijd met zijn 2e gele kaart van het veld af moet. Maar de Witte Leeuwen wisten zich kranig te verweren en mede door een aantal goede reddingen in de verlenging van Doornbusch werd de overwinning veilig gesteld. 1-2 en door naar de tweede ronde van TOTO KNVB Beker.

 

Opstelling Telstar:
Doornbusch, Aktas, Blackson(69 Liesdek), Bensabouh(43 Berenstein), Fernandes(80 Smit), van Doorm, Plet, Van Velzen(80 Kökcü), Overtoom(110 Van Wetten), Vandermeulen(110 Molenaar), Zakir.

Naar boven