Ronald Koeman kiest voor Telstar

Ronald Koeman heeft een akkoord bereikt met Telstar over het verlengen van zijn contract. De doelman kwam een nieuw eenjarig contract tot medio 2024 overeen en gaat daarmee zijn derde seizoen bij de Witte Leeuwen in.

 

Koeman (28) vormde het afgelopen seizoen 2022/23 -samen met het verdedigingsblok van Telstar- een solide slot op de deur. In nagenoeg één op de drie competitieduels waarin de sluitpost uitkwam hield hij de nul, een percentage dat slechts door de vaste doelmannen van de clubs uit de top vijf werd overtroffen.

 

De in Barcelona geboren doelman sloot in de zomer van 2021 aan bij de selectie van de Witte Leeuwen en debuteerde op 10 september 2021 in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC (1-1). Het afgelopen seizoen was hij vaste keus in het elftal van Mike Snoei en kwam daarbij tot 33 optredens in competitieverband.

 

‘Koeman is bij Telstar uitgegroeid tot een solide sluitpost.’, aldus technisch manager Peter Hofstede. ‘Het afgelopen seizoen moest hij wekelijks aan de bak en hij heeft daarbij een sterke ontwikkeling getoond. Met die kennis is het een schone zaak dat we Ronald bij de start van het nieuwe seizoen weer mogen verwelkomen.'

 

Telstar kwam afgelopen week reeds een contractverlenging overeen met middenvelder Tom Overtoom en wist zich tevens te versterken met Youssef El Kachati, de topscorer in de Tweede Divisie.


 

Naar boven