1 SEPTEMBER DE EERSTE EDITIE VAN DE KIST CUP

Op 1 september organiseren Telstar en De Graafschap -in samenwerking met Unibet-de eerste editie van de Kist Cup. Deze wedstrijd is een ode aan de legende van beide clubs, Simon Kistemaker. De oud-trainer overleed afgelopen november aan de gevolgen van kanker. Alle opbrengsten vanuit het evenement komen ten goede aan Support Casper en worden ingezet voor onderzoek naar alvleesklierkanker. De eerste wedstrijd van de Kist Cup wordt gespeeld om 20:00 uur in het BUKO-stadion.

 

Clubicoon in Velsen-Zuid en Doetinchem.
Als trainer stond Kistemaker voor voetbal van het meest knoestige, rauwe en ongecompliceerde soort. Geen man van data-analyse en moeilijke looplijnen, maar van simplistisch, aanvallend voetbal. Van snot op de bek en eerlijkheid voorop. Voetbal zoals voetbal hoort te zijn. Niet voor niets werd Kistemaker bij het 50-jarig jubileum van Telstar tot beste trainer uit de clubgeschiedenis benoemd. Daarnaast was Kistemaker van 1989 tot 1993 trainer van De Graafschap en maakte hij de club ongeslagen kampioen.

 

Ouderwets dagje voetbal
De Kist Cup wordt gespeeld over twee wedstrijden tussen beide clubs in de Keuken Kampioen Divisie en op basis van het onderlinge resultaat wordt de winnaar uitgeroepen. Voorafgaand aan de wedstrijd worden diverse activiteiten georganiseerd zoals een veiling met mooie items van beide clubs, de verkoop van Kist Cup-merchandise en een voorwedstrijd door de oud-teams van Telstar en de Graafschap. Bovendien draagt Sjoerd Mossoueen ode aan ‘De Kist’ voor. Beide dagen staan in het teken van een ‘ouderwets dagje voetbal’.

 

Naar boven