Wedstrijdverslag: Excelsior - Telstar

Datum: Vrijdag 13 september 2024
Locatie: Van Donge & De Roo Stadion, Rotterdam
Uitslag: Excelsior 3-2 Telstar

Na een overtuigende 4-0 overwinning op MVV en een gedeelde eerste plaats, reisde Telstar vol vertrouwen af naar Kralingen. Het team van Anthony Correia wilde met een overwinning de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie pakken. De meegereisde supporters, maar liefst 153 in totaal, waren vastbesloten hun ploeg naar de winst te schreeuwen. Het decor was klaar voor een spannend duel.

Lastige eerste helft voor Telstar

Telstar begon de wedstrijd fel, maar het was al snel duidelijk dat Excelsior niet voor niets een geduchte tegenstander was. De ploeg uit Kralingen speelde met veel snelheid, vooral via de rechterkant waar Genoa-huurling Seydou Fini zich onderscheidde. Na een half uur spelen was het raak: een voorzet vanaf de rechterkant werd bij de tweede paal ingetikt door Jacky Donkor, waardoor Telstar op een 1-0 achterstand kwam.

Net voor rust kreeg Telstar opnieuw een klap te verwerken. Fini verscheen vrij voor doelman Koeman en verdubbelde de voorsprong voor Excelsior. Met een 2-0 achterstand zochten de Witte Leeuwen de kleedkamers op. Het was een moeizame eerste helft waarin Telstar slechts enkele kleine kansen wist te creëren.

Ploeg toont veerkracht

Na rust kwam Telstar met nieuw elan terug op het veld. De ploeg van Anthony Correia probeerde meer druk te zetten en werd geleidelijk aan gevaarlijker. Dit resulteerde in de 68e minuut in de aansluitingstreffer van Youssef El Kachati, die de bal beheerst binnenschoot na een goede aanval: 2-1. Maar lang kon Telstar niet genieten van deze aansluitingstreffer. Enkele minuten later was het Ilias Bronkhorst, voormalig Telstar-speler, die de defensie van de Witte Leeuwen kinderlijk eenvoudig passeerde en de bal achter Koeman schoof: 3-1.

Prachtige treffer Mo Hamdaoui

Ondanks de achterstand bleef Telstar knokken voor een resultaat. Vlak voor tijd zorgde Mohamed Hamdaoui voor een lichtpuntje met een prachtig afstandsschot. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij de bal schitterend in de kruising, waardoor de stand 3-2 werd. Het doelpunt deed denken aan de stijl van Cristiano Ronaldo, zoals Hans Kraay Jr. het zou omschrijven. Helaas kwam de treffer te laat om nog een punt mee te nemen naar Velsen-Zuid.

Dank aan de meegereisde supporters en op naar ADO-uit

Telstar verliest in Rotterdam en ziet de kans op de koppositie voorlopig uit handen glippen. De ploeg werkte hard, maar het mocht niet baten tegen een Excelsior dat efficiënt en dynamisch speelde. Ondanks het verlies blijft Telstar op koers in de Keuken Kampioen Divisie en kan de ploeg volgende week revanche nemen in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Met de steun van de supporters kan de ploeg weer voor de overwinning gaan in de Hofstad.