Verkoop gestart:koop jouw kaarten nu!
Meetings & events
Meetings & events
Verkoop gestart: koop jouw kaarten nu!
Verkoop gestart: koop jouw kaarten nu!

Tata Steel, Telstar en Heliomare organiseren samen voetbalclinic

‘Dit kan zomaar eens de leukste dag van het jaar worden.’

Louise staat aan de rand van het veld en geeft met een ferme punter met haar linkerbeen een bal een trap. De bal vliegt door de lucht en komt een dik tiental meters verder pas neer op het veld. ”Nu ik”, roept haar vriendinnetje met wie ze samen op deze bijzondere clinic is. Haar vriendin heeft een meer behoudende aanpak. Zij passt de bal gericht met de binnenkant van haar voet naar een medespeler. Beide meiden zijn duidelijk blij met het resultaat van hun actie.

,,Dit is precies wat we willen’’, vertelt Ancella Blom van zorg en onderwijsinstelling Heliomare Heemskerk. ,,Onze kinderen hebben net als andere kinderen veel behoefte aan samen spelen en sporten en willen graag laten zien waar hun talenten liggen. Dat kan geweldig op zo’n dag.’’ Goed om te weten; Louise heeft het syndroom van down en ook haar vriendinnetje heeft een beperking.

De twee meiden zijn samen met zo’n 75 leeftijdsgenootjes samengekomen in het stadion van Telstar. Hier krijgen zij onder begeleiding van medewerkers van SportsGen én verschillende professionals van Telstar een voetbalclinic aangeboden. Deze voetbalclinic werd aangeboden vanuit het maatschappelijk partnership tussen Tata Steel Nederland en Telstar waarin wij gezamenlijk activiteiten organiseren voor jeugd in de regio.

Steun van de top
,,Dit werkt alleen als het ook echt gevoeld en begrepen wordt in de top van onze bedrijven’’, geeft Tessa Daems aan. Daems is als manager Marketing en MVO verantwoordelijk voor het vormgeven van de samenwerking met Tata Steel. ,,En precies dat stukje zit goed. Helimare wilde persé ’s ochtends komen. Normaal traint ons herenelftal dan op het hoofdveld, maar die hebben ervoor gekozen de training naar onze buren te verplaatsen.’’

Niet alleen Telstar en Tata Steel tonen betrokkenheid bij de samenwerking, ook bij SportsGen is het enthousiasme voelbaar. ,,Wij zijn de officiële eventpartner van Telstar en doen dus ook veel andere evenementen voor ze, maar naar deze keken we echt al maanden uit. Dit kan zomaar eens de leukste dag van het jaar worden’’, zo vertelt Ed Kuijper, de oprichter van het bedrijf. ,,Ik ben vorige week al bij Heliomare langs geweest om een beeld te krijgen van wat we kunnen verwachten. Door hier vervolgens goed op in te spelen, konden we samen de kinderen een onvergetelijke dag bezorgen.”

To Top