Andries Jonker ook komend seizoen Witte Leeuw

Telstar en Andries Jonker hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van het aflopende contract van de trainer/technisch directeur van de Witte Leeuwen. Deze week bereikten Jonker en de club een overeenstemming om het contract met één seizoen te verlengen. Daarmee is Telstar ook komend seizoen verzekerd van de diensten van trainer en technisch directeur Andries Jonker.
 
De contractverlenging liet even op zich wachten, maar dat was niet onlogisch verklaart Andries Jonker. “Met de corona en de onzekerheden die daarbij komen kijken hebben wij natuurlijk goed moeten kijken naar het algehele plaatje. Dan zie ik dat wij flinke stappen gemaakt hebben in de sportieve organisatie. Het beloftenelftal van de vrouwen en de mannen, en het komende seizoen is er de start met onze nieuwe jeugdelftallen. Dat zijn  ontwikkelingen die aantonen dat we met zijn allen op de goede weg zijn, maar dat er ook nog een hoop uitdagingen voor ons liggen."
 
Hoe kijkt Andries Jonker tegen zijn afgelopen, turbulente, twee seizoenen aan? "Voetbaltechnisch gezien hebben wij de afgelopen twee jaar lang in het linkerrijtje gebivakkeerd, maar door vaak vele afwezigen in de coronaperiode en de zogenoemde “wegzakkertjes” in de laatste minuten zijn we in de eindfase van dit seizoen uiteindelijk toch uit het linkerrijtje gekukeld. Daar  ligt voor mij en mijn stafleden een mooie uitdaging voor het komende seizoen. Wat wij ook zien is dat wij de afgelopen 2 seizoenen voor tien spelers de stap omhoog zijn geweest. Daarmee bewijzen wij eens te meer een springplank te zijn voor jonge talenten die zich bij ons hebben kunnen ontwikkelen.”
 
Ook algemeen directeur Pieter de Waard toont zich tevreden met de contractverlenging. “Als ik aan Andries denk, dan denk ik aan een vakman en een toegewijde afmaker. In een ongekende periode heeft hij samen met zijn staf mooie prestaties neergezet, de spelers het beste uit zichzelf laten halen en is hij aanjager geweest van onderdelen van ons beleidsplan 2026. Wij hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat Andries deze lijn doortrekt in het nieuwe seizoen en nog vele jaren daarna.”
 
Andries Jonker kwam aan de start van het seizoen 2019/2020 over naar de Witte Leeuwen als vervanger voor Mike Snoei. In het eerste seizoen speelde Telstar mee om de plekken die recht geven op de Keuken Kampioen Divisie play-offs, maar door de corona-crisis kwam er een voortijdig einde aan het seizoen. In zijn tweede seizoen als trainer wist Telstar regelmatig vriend en vijand te verrassen en kwam het tot mooie resultaten. Helaas bleek aan het einde van het seizoen dat de vele blessures en afwezigen Telstar duur kwam te staan en eindigde Telstar alsnog in het rechterrijtje. 

 

Naar boven