Alex Plat verruilt Breda voor de IJmond

Telstar heeft zich verzekerd van de diensten van Alex Plat. De middenvelder gaat bij de Witte Leeuwen, onder voorbehoud van een positieve medische keuring, een verbintenis aan tot medio 2024. Plat kwam eerder op de dag ontbinding van zijn doorlopende contract bij NAC Breda overeen, waardoor Telstar de Volendammer transfervrij kan contracteren.

 

Plat (25) genoot in zijn geboortedorp zijn opleiding als voetballer en mocht in oktober 2017 voor het eerst de hoofdmacht van de plaatselijke FC in competitieverband vertegenwoordigen. In de daarop vijf volgende seizoenen groeide de middenvelder uit tot een vaste waarde voor de Wijdbroeken. In zijn laatste seizoen bij Volendam, 2021/22, promoveerde Plat met Volendam naar de Eredivisie.

 

Alex, een neef van voormalig Witte Leeuw Johan Plat, maakte vervolgens de stap naar NAC Breda, waar hij het afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie 21 maal binnen de lijnen kwam, waarvan 20 maal als basisspeler. In totaal speelde Plat gedurende zes seizoenen betaald voetbal 126 competitiewedstrijden.

“Wij zijn zeer content dat we Alex kunnen toevoegen aan de selectie.”, aldus technisch manager Peter Hofstede. “Zijn statistieken en status in het profvoetbal spreken voor zich. Met Plat krijgt de selectie er body en volwassenheid bij.”

Naar boven