Single Blog Title

This is a single blog caption

In memoriam: Wim Colijn

Wim Colijn

11 november 1934 – 15 oktober 2016

Na een langzaam afnemende gezondheid bereikte ons vanochtend het trieste bericht dat Wim Colijn in zijn slaap overleden is.

Aan de hand van Theo Hazenberg bezocht Wim eind jaren tachtig voor het eerst een wedstrijd van Telstar. Hij is nooit meer weggeweest. Tot een aantal jaren terug toen zijn geheugen hem meer en meer in de steek liet. Bijna dagelijks was Wim op en rond sportpark Schoonenberg te vinden. Niets was hem te veel. Hij was al enige jaren met pensioen. Buiten zijn boot die in Medemblik aangemeerd lag, had hij weinig om handen. Als vrijwilliger kon Telstar, bij wijze van spreken, dag en nacht een beroep op hem doen. In 1996 werd hij chauffeur op een busje die de jeugdspelers uit Amsterdam e.o. naar de trainingen en weer naar hun huis bracht. Een aantal namen van deze spelers uit die tijd zijn: Sjaak Lettinga, Luciano van den Berg, Patrick Zwartjes, Geert Luijten, Kwong-Wah Steinrath en Michael Teunis.

Naast buschauffeur zette Wim zich in als speaker bij de jeugdwedstrijden op sportpark Zeewijk en sportpark Schoonenberg. Op beide sportparken was hij ook gastheer en ving hij de arbiters en de genodigden op en voorzag ze van een hapje en een drankje. Bij thuiswedstrijden van het eerste elftal heeft Wim jarenlang het scorebord bediend. Ook verkocht hij namens de supportersvereniging secondeloten. Wim stond altijd in de buurt van de sponsorruimtes en had vele vaste kopers. Wim was niet alleen bij de thuiswedstrijden aanwezig. Met een vast groepje bezocht hij alle uitduels. Altijd met de auto om onderweg met z’n allen een hapje te eten en wat te drinken. Ook is Wim jarenlang als penningmeester aan de supportersvereniging verbonden geweest.

Wij zullen Wim herinneren als een man die altijd belangstelling in mensen toonde. Wim was een fijn mens.