Snelle achterstand goedgemaakt

Glynor Plet loodst Telstar naar drie punten

Op sportpark Zoudenbalch speelt Telstar niet sprankelend maar neemt wel de drie punten mee naar Velsen-Zuid. Jong FC Utrecht wordt met een nipte 1-2 nederlaag aan de zegekar gebonden. De spitsen Sebastian Soto en Glynor Plet mogen ieder één treffer aan hun totaal toevoegen.

 

Voorafgaande aan alle duels in de Keuken Kampioen Divisie wordt ter nagedachtenis aan het overlijden van Diego Armando Maradona één minuut stilte in acht genomen. Zo ook in Utrecht.

 

In de 6e minuut neemt de thuisclub brutaal de leiding. Telstar neemt een corner en leidt balverlies. Jong FC Utrecht schakelt snel om. Via Odysseus Velanas en Justin Lonwijk komt uiteindelijk Jeredy Hilterman aan de bal. De spits is eerder bij de bal dan Jasper Schendelaar en glijdt de 1-0 binnen. Tien minuten later is daar het eerste wapenfeit van Telstar. Redouan El Yaakoubi komt aan de bal en ziet veel ruimte voor zich om van grote afstand te schieten. Hij schiet de leren knikker recht in de handen van Thijmen Nijhuis. In de 21e minuut staat de gelijkmaker op het scorebord. De bal uit een vrije trap van Sven van Doorm wordt door Sebastian Soto in de bovenhoek gekopt. Zestig tellen later breekt Telstar over de linkerflank uit. Uiteindelijk is het Sven van Doorm die schiet. De bal vliegt een meter naast. In de 25e minuut zet Shayne Pattynama de bal voor. Daniel Adshead en Sebastian Soto lopen elkaar in de weg. Daniel Adshead schiet in. De bal eindigt in de handschoenen van Thijmen Nijhuis. Rond het half uur is daar bijna de 2-1 maar Jeredy Hilterman stuit op Jasper Schendelaar. In de 34e minuut plaats de thuisclub weer eens een counter. Christopher Mamengi heeft de ruimt om de hoek uit te kiezen. Hij kopt het ronde speeltuig naast het doel. Vijf minuten later neemt Jong FC Utrecht een vrije trap. De bal wordt uit de Velsense zestien gekopt. Othmane Boussaid heeft de vrijheid om de hoek uit te zoeken. Ook hij vindt Jasper Schendelaar op de weg naar de 2-1. Twee minuten verder is ook Justin Lonwijk dicht bij de 2-1. Zijn inzet eindigt op de lat boven Jasper Schendelaar. De laatste kans van de eerste helft is voor Telstar. Een goede individuele actie van Gyliano van Velzen gaat daaraan vooraf. Uit de draai schiet de aanval op het doel. Keeper Nijhuis moet gestrekt en tikt de bal over de lat.

 

De tweede helft is nauwelijks één minuut onderweg en de thuisclub moet met tien man verder. Christopher Mamengi belet Yaël Liesdek het spelen van de bal en krijgt voor deze actie een rode kaart. Vijftien minuten later staat Telstar ook met tien man. Ter hoogte van de middenlijn gaat Sebastian Soto met een gestrekt been het duel in. Deze onbesuisde actie levert hem een rode kaart op. In de 69e minuut countert Jong FC Utrecht naar de andere kant van het speelveld. Het schot van Odysseus Velanas is een makkelijke prooi voor Jasper Schendelaar. Vijf minuten later verdedigt Anass Najah de bal uit. Hij raakt de bal totaal verkeerd en verrast bijna zijn eigen doelman. De bal scheert over de lat. In de 86e minuut komt Telstar aan de leiding. Yaël Liesdek trekt mee ten aanval. Hij heeft het geluk dat Héritier Deyonge uit glijdt. Hij zet de bal prima voor. Glynor Plet kopt bij de tweede paal en via de grond de 1-2 binnen. In de slotfase zetten de jonge Utrechters Telstar een aantal keren te kijk maar de Velsense club houdt stand.

 

STATISTIEKEN
Opstelling Jong FC Utrecht: 1. Thijmen Nijhuis, 2. Mark Pabai, 3. Reda Akmum, 5. Djevencio van der Kust (67e min. 15. Héritier Deyonge), 6. Justin Lonwijk, 7. Hicham Acheffay (51e min. 21. Denso Kasius), 8. Othmane Boussaid, 9. Jeredy Hilterman (67e min. 23. Tim Pieters), 10. Odysseus Velanas, 11. Moussa Sylla en 14. Christopher Mamengi.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Raymond Huizing, 16. Joey Houweling, 17. Yassin Nasser, 18. Rida el Barjiji, 19. Albert Lottin, 20. Derensili Sanches Fernandes en 22. Oussama Alou.

 

Opstelling Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 2. Ilias Bronkhorst, 4. Benaissa Benamar, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek (46e min. 43. Yaël Liesdek), 8. Sven van Doorm (78e min. 7. Rashaan Fernandes), 10. Daniel Adshead (72e min. 23. Cas Dijkstra), 12. Sebastian Soto, 18. Gyliano van Velzen (78e min. 9. Glynor Plet), 21. Anass Najah en 25. Shayne Pattynama.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 17. Shaquille Eendracht, 20. Abdel El Ouazzane, 24. Siebe Vandermeulen, 26. Tom Overtoom en 28. Welat Cagro.

 

Scoreverloop
06e min. 1-0 Jeredy Hilterman
21e min. 1-1 Sebastian Soto
86e min. 1-2 Glynor Plet

 

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer N. Smit
Assistent-scheidsrechters: de heren D. Fikkert en K. Bodde
Vierde official: de heer K. Puts

 

Gele kaart
14e min. Shayne Pattynama

 

Rode kaarten
46e min. Christopher Mamengi
60e min. Sebastian Soto

 

Toeschouwers
0

subheading

CTA Paragraph

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse efficitur luctus pretium. In nisi tellus, mollis eget dapibus id, dapibus et mi. Quisque sed finibus quam, et lacinia augue. Sed pretium, leo quis tristique luctus, massa tellus vehicula nisl, in facilisis odio urna sit amet lorem. 

Call to action
Naar boven