Single Blog Title

This is a single blog caption

Zure pil tijdens speciale avond

De Witte Leeuwen speelde vandaag in een virtueel meerdere malen uitverkocht Sportpark Schoonenberg. Maar liefst 23.400 mensen kochten een kaartje voor de wedstrijd die ze vervolgens niet in het stadion bij konden wonen. Hiermee werd het oude toeschouwer-record uit 1972 verbroken. Alle kaartverkoopinkomsten worden geschonken aan het goede doel ‘Support Casper’ dat strijd tegen alvleesklierkanker.

In de eerste 10 minuten van de wedstrijd kwamen de beide ploegen regelmatig in de buurt van elkaars zestienmetergebied maar grote kansen bleven uit. Na zestien minuten spelen moest Benaissa Benamar het veld noodgedwongen verlaten nadat hij een aantal minuten eerder na een kopduel naar de grond ging. Andries Jonker bracht Anass Najah voor hem in de ploeg. In de 23e minuut zien we het eerste schot. Sam Hendriks kon net buiten de zestien vrij uithalen maar zijn schot ging recht op Schendelaar af die het schot wist te keren. In de 35ste minuut trapte Jasper Schendelaar de bal naar voren, de bal kwam terecht bij van Velzen die goed zijn tegenstander wist weg te zetten. Er ontstond een 2 tegen 2 situatie waarbij van Velzen zelf kon schieten of kon afleggen, hij besloot het 2de te doen maar Plet nam veel tijd voor zijn schot waardoor de aanval onschadelijk werd gemaakt. Telstar oogde fel in de duels waardoor het overwicht steeds meer naar de Witte Leeuwen verschoof en er kansen ontstonden. Zo kopte Plet na een voorzet via de linkerkant knap naar de grond maar wist de Keeper te redden met een knappe safe. Tegen het einde van de eerste helft nivelleerde het spelbeeld weer er werden geen kansen meer gecreëerd waardoor de ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers opzochten.

In de openingsfase na rust bleef Telstar fel in de duels waardoor het spel zich in de openingsfase van de 2de helft voornamelijk afspeelde op de helft van Go Ahead Eagles. Na een lange bal naar voren wist Plet te profiteren van een fout van de verdediging. De bal werd niet gecontroleerd door de verdediging van de Eagles waardoor Plet de afvallende bal tot zich kon nemen. Hij ziet de Keeper op het verkeerde been staan en schiet koelbloedig raak in de linkerhoek. Daarmee maakte hij zijn 3de doelpunt dit seizoen en bracht hij de Witte Leeuwen op een 1-0 voorsprong.

Go Ahead Eagles begon meer aan te dringen na de 0-1 achterstand. In de 67ste minuut werd de linksbuiten Rabillard vervangen door spits Jacob Mulenga. Zijn eerste balcontact bleek goud waard. Uit een corner kopte hij de 1-1 binnen namens Go Ahead Eagles. Andries Jonker wisselde vlak na de 1-1 Gyliano van Velzen voor Rashaan Fernandes. In de 76ste minuut was daar ook de rentree van Frank Korpershoek. Hij verving Daniel Adshead. En daarmee konden we ons opmaken voor de slotfase van de wedstrijd. In de slotfase was het vooral Goa Ahead Eagles dat de touwtjes in handen nam. In de 82ste minuut kwam de ploeg op voorsprong door een scrimmage in de zestien. Wederom was Jacob Mulenga degene die het net wist te vinden namens de Eagles. Een uiterst effectieve wissel van Kees van Wonderen. 1-2. Telstar slaagde er niet meer in om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de laatste paar minuten bleef een echt slotoffensief uit. Daarmee eindigde de wedstrijd in 1-2.

STATISTIEKEN

Opstelling Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 2. Ilias Bronkhorst, 4. Benaissa Benamar (17e min. 21. Anass Najah), 5. Redouan El Yaakoubi, 8. Sven van Doorm, 9. Glynor Plet, 10. Daniel Adshead, 18. Gyliano van Velzen (46e min. 68e min. Rashaan Fernandes), 24. Siebe Vandermeulen, 25. Shayne Pattynama en 28. Welat Cagro.

Wel op de bank maar niet gespeeld: 15. Redouan Taha, 16. Niels van Wetten, 17. Trevor Doornbusch, 20. Abdel El Ouazzane en 43. Yaël Liesdek.

Opstelling Go Ahead Eagles: 20. Jay Gorter, 3. Sam Beukema, 4. Jeroen Veldmate, 5. Bas Kuipers, 6. Jay Idzes, 8. Luuk Brouwers, 9. Antoine Rabillard (66e min. 27. Jacob Mulenga), 14. Zakaria Eddahchouri (81e min. Sam Crowther), 19. Sam Hendriks, 24. Maël Corboz en 25. Boyd Lucasssen.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Mitchel Michaelis, 2. Wout Droste, 16. Alessio Budel, 21. Bradley van Hoeven, 22. Julliani Eersteling, 23. Quiermo Dumay en 26. Justin Bakker.

Scoreverloop

55e min. 1-0 Glynor Plet

68e min. 1-1 Jacob Mulenga
82e min. 1-2 Jacob Mulenga

Arbitrage

Scheidsrechter: de heer M. Pérez

Assistent-scheidsrechters: de heren N. van Kampen en M.A.S. Beijer

Vierde official: de heer W. Wiermsa

Gele kaarten
28e min. Daniel Adshead
42e min. Bas Kuipers
42e min. Ilias Bronkhorst
87e min. Frank Korpershoek

Toeschouwers

0