Single Blog Title

This is a single blog caption

Zesklapper voor swingend Telstar

Telstar heeft in het eigen sportpark Schoonenberg FC Den Bosch op alle fronten afgetroefd. De Velsense club wint het duel eenvoudig van de ploeg van trainer/coach Erik van der Ven: 6-1. De doelpunten komen op naam van debutant Sebastian Soto 2x, Ilias Bronkhorst 2x, Glynor Plet en Gyliano van Velzen. Bij een 5-0 achterstand scoort Jizz Hornkamp de eretreffer voor de Bosschenaren.

In het verleden is FC Den Bosch heel vaak een angstgegner voor Telstar geweest. Ik weet mij nog een 7-0 nederlaag te herinneren maar ook verliespartijen van 1-4 en 5-0 zijn de boeken ingegaan. Vanavond heeft Telstar weinig tot niets te vrezen van de Bossche club. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Nagtegaal voert Telstar de boventoon. In de eerste zeven minuten krijgt Telstar in de personen van Glynor Plet en nieuwkomer Sebastian Soto, net als Daniel Adshead gehuurd van Norwich City, twee kansen. In de 3e minuut wordt het schot van Glynor Plet geblokt. Vier minuten later schiet Sebastian Soto uit de draai naast. Eén minuut later trekt FC Den Bosch ten aanval. Ryan Trotman wordt diep gestuurd. Op de zijkant van het strafschopgebied zet Redouan El Yaakoubi een perfecte sliding op de bal in. De valpartij van de Bossche aanvaller is fraai maar wordt door de arbiter niet met een strafschop gehonoreerd. In de 13e minuut komt Telstar op voorsprong. Glynor Plet en Sebastian Soto vinden elkaar gemakkelijk richting het vijandelijke doel. De Amerikaanse spits schiet onder de vallende Wouter van der Steen de bal tegen de touwen: 1-0. Tot en met de 28e minuut is Telstar de meeste tijd aan de bal. Gescoord wordt er nog niet. Dat gebeurt wel in de 29e minuut. Sven van Doorm neemt de hoekschop. Op de kopbal van Sebastian Soto heeft keeper Van der Steen wel het juiste antwoord. In de rebound is hij kansloos op de inzet van diezelfde Soto: 2-0. Zeven minuten later een leuk momentje van Ilias Bronkhorst. Hij poort Dwayne Green. Hij krijgt hiermee de lachers op zijn hand. Eén minuut verder moet Jasper Schendelaar voor de eerste keer handelend optreden. Het schot vanaf de zijkant van Declan Lambert verwerkt hij met zijn hand tot corner. Dit is de laatste actie van Declan Lambert. Hij wordt vervangen door de meer aanvallend ingestelde Don Bolsius. Vlak voor rust mag de invaller langs de lijn heel ver komen. Hij wordt niet aangepakt. Uit zijn voorzet kopt Jizz Hornkamp het leer over. In de één minuut extra speeltijd scoort Ilias Bronkhorst bijna. Uit een pass van Sven van Doorm wordt hij diep gestuurd, maar hij stuit op de Bossche goalie.

Na rust met twee verse krachten aan de kant van de Bosschenaren en aan Telstarzijde Guyliano van Velzen voor doelpuntenmaker Sebastian Soto gaan de withemden onverdroten door met het zoeken van de aanval. In de 48e minuut is het weer raak. Uit een corner van Sven van Doorm kopt Glynor Plet via de grond raak: 3-0. Twee minuten verder wordt Jizz Hornkamp diep gestuurd. Zijn schot is een prooi voor Jasper Schendelaar. In de 54e minuut is Shayne Pattynama dicht bij een doelpunt. Sven van Doorm staat aan de basis maar Shayne Pattynama schiet het ronde speeltuig net over het doel van Wouter van der Steen. Direct na de dubbele wissel aan de kant van Telstar schiet Ilias Bronkhorst binnen. Hij neemt een vrije trap en schiet de bal loeihard tegen het net: 5-0. Vijf minuten later is Gyliano van Velzen de gelukkige. Hij kapt Christophe van Zutphen simpel uit en schiet snoeihard raak: 5-0. In de 79e minuut wordt Jizz Hornkamp niet aangepakt en scoort eenvoudig de eretreffer: 5-1. Nog is de koek voor Telstar niet op. In de 82e minuut bepaald Ilias Bronkhorst de eindstand op 6-1. Met zijn grote teen verlengt hij de bal van Vincent Ringeling tot doelpunt. Of is het de verdediger die scoort? Ik hou het op Ilias Bronkhorst. Met nog vier minuten op de klok wordt Frank Korpershoek naar de kant gehaald. De aanvoerder evenaart met 372 officiële competitiewedstrijden het clubrecord van Fred Bischot. Nog één duel en dan neemt Frank Korpershoek de titel Mister Telstar van Fred Bischot over. In de twee minuten extra speeltijd is Cas Dijkstra dicht bij de 7-1. Gyliano van Velzen is de aangever. Cas Dijkstra komt in riante positie te staan maar schiet de bal naast. Het blijft bij een 6-1 overwinning want scheidsrechter Nagtegaal fluit niet veel later voor de laatste keer.

 

STATISTIEKEN

Opstelling Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 2. Ilias Bronkhorst, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek (86e min. 28. Welat Cagro), 8. Sven van Doorm, 9. Glynor Plet (67e min. 24. Siebe Vandermeulen), 10. Daniel Adshead (67e min. 23. Cas Dijkstra), 12. Sebastian Soto (46e min. 18. Gyliano van Velzen), 13. Vincent Regeling, 21. Anass Najah (86e min. 15. Redouan Taha) en 25. Shayne Pattynama.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 16. Niels van Wetten, 17. Trevor Doornbusch, 20. Abdel Elouazzane, 43. Yaël Liesdek en 49. Joël van Blerk.

Opstelling FC Den Bosch: 1. Wouter van der Steen, 2. Mats Deijl, 5. Dwayne Green, 6. Kevin Felida, 8. Abrahim Soumaoro, 9. Jizz Hornkamp, 10. Paco van Moorsel (46e min. 18. Rik Mulders), 11. Ryan Trotman (46e min. 38. Dhoraso Moreo Klas), 12. Declan Lambert (37e min. 21 Don Bolsius), 13. Christophe van Zutphen en 20. Ringo Meerveld.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 15. Ryan Lambert, 17. Adrien Bongiovanni, 23. Konrad Sikking, 29. Max van Hees, 30. Djumaney Burnet en 34. Stan Maas.

Scoreverloop
13e min. 1-0 Sebastian Soto
29e min. 2-0 Sebastian Soto
48e min. 3-0 Glynor Plet
67e min. 4-0 Ilias Bronkhorst
72e min. 5-0 Gyliano van Velzen
79e min. 5-1 Jizz Hornkamp
82e min. 6-1 Ilias Bronkhorst

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer M. Nagtegaal
Assistent-scheidsrechters: de heren E. Koopman en J. de Koning
Vierde official: de heer R. Weiland

Gele kaart
67e min. Dhoraso Moreo Klas

Toeschouwers