Single Blog Title

This is a single blog caption

Zege met zwarte rand

Telstar heeft in Dordrecht de plaatselijke FC met 0-2 verslagen. Echt moeilijk hadden de withemden het niet op deze tweede Paasdag. Na rust loosden Guyon Philips en Fabian Serrarens Telstar in veilige haven.

Ook deze wedstrijd had trainer/coach Michel Vonk zijn elftal op een aantal plaatsen gewijzigd in vergelijking met de basiself tegen SC Cambuur vrijdag jl. De aan zijn knie geblesseerde Mohammed Ajnane, Orhan Džepar en Edo Knol werden binnen de krijtlijnen door Liban Abdulahi, Naoyuki Yamazaki en Oussama Zamouri vervangen. Bij tegenstander FC Dordrecht had trainer/coach Gérard de Nooijer niet de beschikking over de zieke Joey Godee en Alessio Da Cruz. De Franse spits Joël Fabrice Thomas keerde terug in de basis na een schorsing.

Liban Abdulahi bracht namens Telstar de wedstrijd op gang. Echter de eerste kans was voor de thuisclub. Uit een voorzet van Everon Pisas kopte Joël Fabrice Thomas de bal naast. In de 3e minuut zette Telstar een aanval op. Via Guyon Philips en Liban Abdulahi kwam uiteindelijk Oussama Zamouri aan de bal. De aanvaller kon geen voldoende kracht aan de bal meegeven. Het leder werd een makkelijk prooi voor doelman Coremans. Vier minuten verder mochten de Dordtenaren een vrije trap nemen. De withemden kregen de bal niet weg uit de eigen verdediging. Het schotje van Quincy Boogers rolde naast. In de 9e minuut sloeg het noodlot voor Liban Abdulahi toe. In een faire strijd om de bal bleef hij liggen. Scheidsrechter Van de Graaf zag de ernst van de blessure in en floot af. Met een brancard werd de onfortuinlijke middenvelder van het veld gedragen. Even later was hij op weg naar het ziekenhuis waar bleek dat hij zijn scheenbeen gebroken heeft. Orhan Džepar kwam voor hem het veld in. In de 19e minuut zag Everon Pisas keeper De Jong ver voor zijn doel staan. Met een prachtige lob van net over de middenlijn dacht hij de 1-0 op het scorebord te zetten. Boy de Jong was net op tijd tussen de palen terug om een tegentreffer te voorkomen. Eén minuut later was Serrarens dicht bij de openingstreffer. Uit een voorzet van Jordy Tutuarima had hij de hoek van het doel voor het uitzoeken maar hij schoot de bal van dichtbij tegen Tim Coremans aan. In de 33e minuut nam Jordy Vleugels namens de thuisclub een vrije trap. De aanvaller krulde het ronde speeltuig voorbij de muur maar ook ruim naast de paal. Ook in de twee minuten extra speeltijd kwamen beide ploegen niet tot scoren zodat de rust met een brilstand bereikt werd.

Telstar kwam de tweede helft sterk uit de startblokken. Vier minuten na de hervatting prijkte de 0-1 op het scorebord. Uit een voorzet van Toine van Huizen kopte Guyon Philips raak, 0-1. Na dit doelpunt werd de harde kern van FC Dordrecht door hun eigen stewards naar de hoofdtribune gedirigeerd. Een wespenplaag op hun vaste tribune achter het doel was hiervan het gevolg. In de 56e minuut zette Jordy Tutuarima de bal voor. Bradley de Nooijer toucheerde de bal met zijn hand. Scheidsrechter Van de Graaf zag, of deed alsof, deze handsbal in het strafschopgebied over het hoofd en liet doorspelen. Vijf minuten later was het dan toch raak. Met een strakke pass langs de zijlijn van Jordy Tutuarima kwam Fabian Serrarens in balbezit. Uit zijn ooghoek en tussen twee verdedigers in zag hij Tim Coremans iets te ver voor zijn doel staan. Met een schitterende lob met de buitenkant van zijn voetbalschoen belandde de bal in de bovenhoek, 0-2. Gérard de Nooijer probeerde het tij nog te keren door twee wissels door te voeren. Deze wissels zetten geen zoden aan de dijk want Telstar bleef vrij eenvoudig overeind. Al moest Boy de Jong nog wel één keer handelend optreden toen Alvin Daniels in de 79e minuut op zijn doel schoot. Drie minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwamen de Dordtenaren met tien man te spelen. Alvin Daniels kreeg zijn tweede gele kaart. De aanvaller mocht iets eerder dan zijn ploeggenoten de warmte van de kleedkamer opzoeken. In de resterende tijd gebeurde er weinig meer voor beide doelen zodat Telstar na een aantal verliespartijen weer eens de drie punten kon bijschrijven.

STATISTIEKEN

Opstellingen
FC Dordrecht: 1. Tim Coremans, 2. Sai van Wermeskerken, 3. Mawouna Amevor, 4. Erol Alkan, 5. Bradley de Nooijer, 6. Quincy Boogers (63e min. 12. Nick Hak), 7. Alvin Daniels, 8. Joris Kramer, 9. Joël Fabrice Thomas, 10. Jordy Vleugels (71e min. 15. Ibrahima Touré) en 11. Everon Pisas. Wel op de bank maar niet gespeeld: 13. Niv Antman en 14. Cerezo Hilgen.

Telstar: 20. Boy de Jong, 3. Toine van Huizen, 6. Frank Korpershoek, 7. Fabian Serrarens, 9. Guyon Philips, 12. Donny van Iperen, 13. Benjamin van den Broek, 14. Liban Abdulahi (10e min. 17. Orhan Džepar), 15. Jordy Tutuarima, 21. Naoyuki Yamazaki en 25. Oussama Zamouri (85e min. 18. Edo Knol). Wel op de bank maar niet gespeeld: 4. Bryan Ottenhoff, 11. Denis Mahmudov, 16. Blake Horton, 19. Floris van der Linden, 23. Crescendo van Berkel en 24. Calvin Valies.

Scoreverloop
49e min.               0-1         Guyon Philips
61e min.               0-2         Fabian Serrarens

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer E. van de Graaf
Assistent-scheidsrechters: de heren M.C. Janssen en K. Bodde
Vierde official: de heer R. Dieperink

Gele kaarten
31e min.               Fabian Serrarens
38e min.               Alvin Daniels
63e min.               Nick Hak
87e min.               Alvin Daniels

Rode kaart
87e min.               Alvin Daniels                     (twee keer geel)

Toeschouwers
1.226