Single Blog Title

This is a single blog caption

Wrange nasmaak na prima resultaat

Een 2-2 op de Vijverberg met een wrange nasmaak. Het is de realiteit van de Witte Leeuwen op dit moment. Telstar kwam tweemaal op voorsprong maar zag de Superboeren zich terug in de wedstrijd knokken. Zowel De Graafschap als de Witte Leeuwen wisten in de toegevoegde tijd het net te vinden. 2-2, een punt maar wel een nasmaak na de late gelijkmaker.

Beide teams leken de eerste minuten de kat wat uit de boom te kijken. De Superboeren merkten echter al snel genoeg aan de reactie van het publiek dat er wat verwacht werd. De blik werd op het doel van van der Maaten gericht en het was dan ook de Graafschap wat dicht bij het eerste doelpunt was. Telstar liet zich achterin makkelijk passeren in de persoon van Anthony Berenstein, Het vizier van Helmer stond gelukkig niet op scherp. Zijn schot kwam recht op doelman van der Maaten af die er zichtbaar geen moeite mee had.

Het was voor Telstar het signaal er wat feller op te zitten, en dat lukte. Het zorgde er voor dat het wedstrijdbeeld meer kantelde en de Graafschap op bepaalde plekken op het veld zichtbaar moeite had met die felheid en gemakkelijk balverlies leed. Telstar leek dan ook hard op weg naar een goede kans via Kharchouch en Tavsan die de counter enorm snel wisten uit te voeren. De Sparta-huurling werd echter op het laatste moment goed verdedigd en kon zodoende geen treffer op zijn naam schrijven. Het duurde niet lang voor Telstar zich weer een aantal keer voorin wist te melden. Kharchouch was het dichtste bij. Zijn schot uit de draai ging centimeters langs de kruising. 10 minuten voor het rustsignaal opende Telstar de score. Uit een corner eindigde de bal bij Benamar. Hij kopte via de doelman binnen. De assistent-scheidsrechter was resoluut en noteerde het doelpunt voor de Witte Leeuwen. De Graafschap opende direct de aanval om zo snel mogelijk de gelijkmaker te forceren nog voor de rust. Eenmaal werd het nog gevaarlijk toen Toine van Huizen uit de corner de bal leek binnen te werken. Benamar kon de voormalig Witte Leeuw nog dusdanig hinderen dat zijn inzet kracht mistte.

De Graafschap leek maar met één doel uit de kleedkamer gekomen te zijn: zo snel mogelijk die gelijkmaker forceren. Het leverde het eerste kwartier na rust ontzettend veel druk naar voren op, maar het duurde lang voor het echt gevaarlijk werd. Invaller Nijland zag zijn eerste inzet fantastisch gekeerd worden door van der Maaten, en enkele minuten later eindigde zijn inzet op de lat en sprong het veld weer in. Daar kwam Telstar goed weg. De druk naar voren bleef aan. Nadat Telstar eerst leek te ontsnappen na, wederom, een prima redding en een save op de lijn was het Owusu die de bal van ver fantastisch wist binnen te krullen. 1-1, en beide ploegen konden opnieuw beginnen.

In plaats van door te drukken zag de Graafschap de Witte Leeuwen langzaam het initiatief overnemen. Een aantal wissels en een middenveld wat grossierde in mooie rushes zorgde een aantal keer voor flinke dreiging voorin. Helaas waren de schoten van onder andere Kharchouch, Tavsan en invaller Shaquill Sno niet van dusdanige kwaliteit dat doelman Jurjus zich echt druk moest maken. Dat moest van der Maaten zich wel toen Tutuarima, nog iemand met een Telstar verleden, voor hem opdook. De eerste bal werd gepakt door de doelman die de rebound over het doel zag eindigen. Een wake-up call zo leek het voor Telstar. In de toegevoegde tijd van maar liefst vijf minuten leek Telstar de zege te grijpen. Marcus McGuane bediende Reda Kharchouch. Die werkte de bal schitterend binnen en met nog 2 extra toegevoegde minuten leek Telstar daarmee de zege te pakken. Niets bleek minder waar. Nog amper bijgekomen van het juichen ontstond er een duel in de zestien meter van Telstar waar Sven van der Maaten gehinderd leek te worden door spits Ralf Seuntjens. De arbiter had er goed zicht op en liet het spel doorgaan en stelde daarmee Ralf Seuntjens in staat alsnog de gelijkmaker binnen te frommelen. Telstar neemt daarmee een punt mee naar Velsen-Zuid, maar zal er een wrange nasmaak aan over houden.