Single Blog Title

This is a single blog caption

Wrange nasmaak na gelijkspel in Sittard

Telstar heeft vanavond gelijkgespeeld in Sittard tegen Fortuna Sittard. Het gelijke spel heeft een wrange nasmaak doordat de gelijkmaker in de extra tijd viel.

Op het bijna onbespeelbare veld maakten beide ploegen er geen voetbalshow van. De bal hobbelde alle kanten op, wat makkelijk voetballen onmogelijk maakte. Fortuna Sittard had wel het meeste balbezit, maar nieuwe spits Sjoerd Ars werd goed in toom gehouden door het centrale verdedigingsduo. Telstar wist voorin geen potten te breken in de beginfase. Regelmatig lag er ruimte op de flanken, maar spits Floris vd Linden werd te weinig gevonden. De 0-1 door Toine van Huizen kwam bijna letterlijk uit de lucht vallen. Een afvallende bal werd uitstekende op de pantoffel genomen en de keeper was kansloos. Een mooie voorsprong en extra mooi dat het juist Toine van Huizen was die het doelpunt maakte.

Telstar bleef de controle houden en kwam amper in gevaar. Echter werd het hele speelplan omgegooid nadat Crescendo van Berkel hard inkwam met hoog geheven been en vlak voor rust de rode kaart gepresenteerd kreeg. Een harde klap voor de Witte Leeuwen.

Na de rust werd Thomas vd Houten gebracht. Hij verving spits vd Linden en zocht zijn plek in de verdediging. Het plan was duidelijk: overleven. De gehele tweede helft had Fortuna Sittard de controle en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Opportunistisch spel zorgde voor vele hoge ballen, maar de verdediging verweerde zich kranig. Één maal kwam Telstar goed weg toen Hout de bal op de lat schoot. In de slotfase hadden de gastheren niets meer te verliezen en werd het pompen of verzuipen. Een aantal schoten van afstand brachten Zonneveld niet in gevaar. Maar in blessuretijd viel alsnog de gelijkmaker. De bal werd voorgegeven en in het tumult van spelers belandde de bal achter doelman Zonneveld. Een terechte gelijkmaker, maar een héle zure. Daarmee sloten beide teams met 1-1 af in een koud Sittard.