Single Blog Title

This is a single blog caption

Winst op Belgische bodem

Telstar heeft nog altijd niet verloren in de voorbereiding op het seizoen 2017/’18. Voor de zesde oefenwedstrijd togen de Witte Leeuwen naar België om de strijd met het eens zo roemruchte S.C. Eendracht Aalst aan te gaan. De Velsenaren wonnen in het Pierre Cornelis Stadion uiteindelijk met 1-2. De doelpunten kwamen van de schoenen van Andrija Novakovich, vanaf de penaltystip, en Floris van der Linden.

Trainer/coach Mike Snoei moest het in Aalst doen zonder de geblesseerden Liban Abdulahi, Benjamin van den Broek, Junior Toretta en Wesley Zonneveld. In de selectie was wel Melvin Platje opgenomen. De ex-aanvaller van onder meer FC Volendam, N.E.C. Nijmegen en recentelijk nog het Belgische SK Lommel, waar hij samenspeelde met Marko Maletić, heeft momenteel geen club en houdt zijn conditie op peil in Velsen-Zuid.

Telstar startte sterk, maar speelde in een te laag tempo om het de tegenstander echt lastig te maken. In de 13e minuut heroverde Ridwan Gyselinck de bal. Hij speelde zonder te kijken het leder terug op zijn keeper. Kevin van den Noortgaete had zijn positie tussen de palen al verlaten. De bal kreeg onvoldoende vaart mee om het de doelman lastig te maken. Drie minuten later probeerde Jerdy Schouten, volgens de stadionspeaker de look-a-like van Belgisch international Kevin de Bruijne, de keeper te verschalken. Zijn schot belandde recht in de handen van de keeper. Twee minuten later was de middenvelder weer dicht bij de openingstreffer. Wederom belandde de bal, nu uit een vrije trap, recht in de handschoenen van de Belgische doelman. Halverwege de eerste helft zette Edo Knol met een steekpass Andrija Novakovich vrij voor de keeper. Zijn inzet werd gekraakt. Met nog acht minuten tot het rustsignaal leek Jerdy Schouten op weg naar de 0-1. In riante positie schoot hij niet zelf maar speelde het leer door naar Andrija Novakovich. De spits had niet op de bal gerekend. De aanval stierf in schoonheid. Even later bood Leo Johnson Gerson Rodrigues een niet te missen kans. Zijn schot was te zacht om de 0-1 binnen te schieten.

Na rust met Melvin Platje voor Leo Johnson was de eerste mogelijkheid voor de thuisclub. Toine van Huizen maakte een overtreding op zo’n twintig meter van doelman Rody de Boer. Seydina Diarra nam plaats achter de bal. Het ronde speeltuig werd door Rody de Boer simpel gevangen. In de 52e minuut kwam Telstar over links goed door. Uiteindelijk kwam Jerdy Schouten aan de bal. Zijn schoot vloog net langs de verkeerde kant van de paal. Eén minuut later was het wel raak. Falko Geenens beging in het strafschopgebied een overtreding op Andrija Novakovich. Terecht wees de arbiter naar de stip. Andrija Novakovich nam zelf plaats achter de bal en scoorde heel beheerst de openingstreffer: 0-1. De zwart/witte formatie van trainer/coach Tom de Cock kreeg na dit doelpunt een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker. Zo gingen de inzetten van Makekula Mendele Mitu en Bigen Yala Lusala Mundemba over het Velsense doel en werd de treffer van Klaas de Rock wegens buitenspel afgekeurd. In de 73e minuut was Jerdy Schouten dicht bij de 0-2. Na goed werk van Andrija Novakovich kopte hij de bal op de lat. Eén minuut verder was het toch raak. Uit een corner kregen de withemden de bal niet uit de eigen zestien. Makekula Mendele Mitu pikte de bal op en schoot het leer in de korte hoek: 1-1. Vier minuten later leek Gerson Rodrigues de tweede Velsense treffer te scoren. Met de vuisten voorkwam Kevin van den Noortgaete een zekere treffer. Toch viel de winnende treffer voor Telstar nog wel te noteren. In de 89e minuut was Oussama Zamouri de aangever en Floris van der Linden de afmaker: 1-2. Niet veel later floot de leidsman voor het einde van dit oefenduel. Door dit resultaat is Telstar in de oefencampagne ongeslagen en Europees gezien doen de Witte Leeuwen het ook nog altijd uitstekend.

Zaterdag 12 augustus, aanvang 14.30 uur, speelt Telstar tijdens de Open Dag tegen Rijnsburgse Boys. De geel/zwarte formatie staat onder leiding van oud-Telstarverdediger Pieter Mulders. De Open Dag begint om 11.00 uur. Tot zaterdag! Tot Telstar!
STATISTIEKEN

Opstelling
S.C. Eendracht Aalst: 1. Kevin van den Noortgaete, 5. Kevin Ntika Bondombe (84e min. 3. Arno Claeys), 7. Bigen Yala Lusala Mundemba (84e min. 15. Joran van Belle), 8. Seydina Diarra (79e min. 6. Brian Marmitte), 14. Klaas de Rock (84e min. 19. Lars Godart), 16. Jordy Verstraeten (65e min. 4. Jilke Deconinck), 18. Falko Geenens (84e min. 13. Jelle Geenens), 21. Jan Mertens (46e min. 17. Preben de Man), 23. Makekula Mendele Mitu (84e min. 20. Boris van Gysegem), 24. Ridwan Gyselinck en 99. Hamza Amazou (65e min. 10. Wannes van Tricht).

Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodny Cabral, 3. Toine van Huizen, 4. Jasper van Heertum, 5. Elson Brito (61e min. 14. Mohammed Hamdaoui), 6. Frank Korpershoek, 7. Gerson Rodrigues (80e min. 15. Anass Najah), 8. Edo Knol (61e min. 20. Shaquill Sno), 9. Andrija Novakovich (80e min. 21. Floris van der Linden), 10. Jerdy Schouten (87e min. 18. Oussama Zamouri) en 11. Leo Johnson (46e min. 17. Melvin Platje). Wel op de bank maar niet gespeeld: 16. Boy de Jong, 12. Donny van Iperen en 13. Mike van den Steenhoven.

Scoreverloop
53e min.​0-1​Andrija Novakovich (pen.)
74e min.​1-1​Makekula Mendele Mitu
89e min.​1-2​Floris van der Linden

Gele kaarten
53e min.​Falko Geenens
80e min.​Gerson Rodrigues
80e min.​Ridwan Gyselinck

Toeschouwers
363