Single Blog Title

This is a single blog caption

Wel de complimenten, geen punten

Na ruim negentig minuten krijgt Telstar vele complimenten maar de drie punten blijven in Breda achter. Telstar is niet naar Breda gekomen om als figurant te fungeren. Vanaf minuut één is de strijdwijze duidelijk. NAC heeft weinig tot niets in te brengen. De Witte Leeuwen hebben over de gehele wedstrijd gezien het meeste balbezit en een aantal goede kansen. Echter halverwege de tweede helft komt de thuisclub op 1-0 en geeft deze voorsprong niet meer uit handen.

Telstar start in Breda goed. In de openingsfase krijgt Telstar in de persoon van Glynor Plet, Sven van Doorm en Redouan El Yaakoubi drie kansen. Allen falen in de afwerking. In de 8e minuut speelt Shayne Pattynama de bal terug op zijn keeper. Jasper Schendelaar staat naast zijn doel. Dat ziet Shayne Pattynama niet. Hij speelt de bal hard terug. Het is dat de goalie goed oplet. De terugspeelbal kan hij uit de doelmond wegschieten. Twee minuten later speelt Thom Haye de bal diep op Mario Bilate. Ook deze keer heeft Jasper Schendelaar het vizier op scherp staan. Hij is eerder bij de bal dan de NAC-spits. In de 17e minuut gooit Robin Schouten de bal ver in. Mario Bilate kopt de bal in. Vangbal Jasper Schendelaar. Vier minuten verder speelt Ilias Bronkhorst de bal naar Sven van Doorm. De middenvelder stapt over de bal heen. Het ronde speeltuig belandt bij Glynor Plet. Hij schiet de bal in de korte hoek. Juist daar staat keeper Nick Olij. Zestig tellen later neemt Nick Venema een vrije trap. Hij schiet de bal direct op doel. Het wordt wederom een vangbal voor Jasper Schendelaar. De laatste kans van de eerste helft is voor Telstar. Shayne Pattynama komt een teenlengte te kort om de bal uit een voorzet van Daniel Adshead tegen de touwen te schieten.

Na rust, met Yassine Azzagari voor de geblesseerde Lex Immers, is de eerste mogelijkheid voor Robin Schouten. De verdediger schiet de bal in het zijnet. Zeven minuten verder probeert Sydney van Hooijdonk een strafschop te versieren. Gelukkig trapt scheidsrechter Van der Laan niet in zijn duikeling. In de 55e minuut geeft Shayne Pattynama een lage voorzet af. Nick Olij heeft de nodige moeite om de bal te pakken. Drie minuten later zet Benaissa Benamar de bal voor. De kopbal van Glynor Plet wordt een makkelijke prooi voor Nick Olij. In de 61e minuut heeft Daniel Adshead de 1-0 op zijn schoen. Na goed voorbereidend werk van Glynor Plet heeft hij moeten scoren. De redding met de benen van doelman Olij mag er zijn. Twee minuten verder leidt Welat Cagro op het middenveld balverlies. Mario Bilate gaat er als een haas van door. Zijn schot wordt door Jasper Schendelaar gepakt. Eén minuut later laat Sydney van Hooijdonk zich voor de eerste keer zien. Vanaf links wordt de bal door Yassine Azzagari voorgezet. Van Hooijdonk kruipt voor Shayne Pattynama en kopt de bal recht in de handen van Jasper Schendelaar. Het is de eerste en enige kans voor Sydney van Hooijdonk dit duel. Een aantal minuten later wordt hij naar de kant gehaald. Eén minuut later krijgt Sven van Doorm een schietkans. De bal wordt door Nick Olij in twee keer gevangen. In de 68e minuut is het raak. Niet voor Telstar maar voor de thuisclub. Invaller Jethro Mashart wordt diep gestuurd en met een stiftje laat hij doelman Schendelaar volstrekt kansloos. In de 77e minuut lijkt NAC op weg naar de 2-0. Het schot van Thom Haye gaat via de rug van Frank Korpershoek over de achterlijn. Vier minuten verder gaat Shayne Pattynama op avontuur. Zijn inzet van net buiten de zestien wordt geblokt. Uit de hoekschop die hierop volgt kogelt Glynor Plet de bal net naast de paal. In de 85e minuut werkt Benaissa Benamar de bal over zijn eigen doel nadat Jasper Schendelaar reeds verslagen is. In de vier minuten extra speeltijd gaat Jasper Schendelaar mee naar voren. Hij is dicht bij de gelijkmaker. Zijn kopbal tussen drie geelhemden belandt op de lat. Wat een pech! Niet veel later fluit scheidsrechter Van der Laan voor het einde van de wedstrijd.

STATISTIEKEN

Opstelling NAC: 1. Nick Olij, 2. Robin Schouten, 3. Roger Riera, 4. Moïse Adilehou (66e min. 15. Jethro Mashart), 9. Lex Immers (46e min. 18. Yassine Azzagari), 11. Nick Venema, 17. Sydney van Hooijdonk (66e min. 55. DJ Buffonge), 20. Dion Malone, 24. Colin Rösler, 33. Thom Haye (86e min. 25. Anouar Kali) en 42. Mario Bilate (90e +4 5. Javier Noblejas).
Wel op de bank maar niet gespeeld: 8. Mounir El Allouchi, 10. Huseyin Dogan, 23. Roy Kortsmit, 26. Pjotr Kerstens, 32. Darwin Heuvelman en 35. Pepijn van de Merbel.

Opstelling Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 2. Ilias Bronkhorst (82e min. 43. Yaël Liesdek), 4. Benaissa Benamar, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek (82e min. 24. Siebe Vandermeulen), 8. Sven van Doorm (86e min. 23. Cas Dijkstra), 9. Glynor Plet, 10. Daniel Adshead (73e min. 18. Gyliano van Velzen), 21. Anass Najah, 25. Shayne Pattynama (86e min. 15. Redouan Taha) en 28. Welat Cagro.

Wel op de bank maar niet gespeeld: 7. Rashaan Fernandes, 16. Niels van Wetten, 17. Shaquille Eendracht, 19. Richelor Sprangers, 20. Abdel El Ouazzane en 27. Roscello Vlijter.

Scoreverloop

68e min. 1-0 Jethro Mashart

Arbitrage

Scheidsrechter: de heer J. van der Laan

Assistent-scheidsrechters: de heren J. Lapar en T. Krijt

Vierde official: de heer D. Prick

Gele kaart
78e min. Yassine Azzagari

Toeschouwers
0