Single Blog Title

This is a single blog caption

Vooruitblik Telstar – RKC Waalwijk

Morgenavond mag ook Telstar de tweede seizoenshelft aftrappen. De winterstop zorgde voor de Witte Leeuwen voor veel frustratie. De minder verlopen eerste seizoenshelft moet worden rechtgezet, en daar kunnen wij vrijdag mee beginnen tegen RKC Waalwijk.

Telstar
De Witte Leeuwen staan te popelen om weer te beginnen. De winterstop is aangegrepen om de koppies weer leeg te maken en alles weer scherp te zetten. Het einde van de eerste seizoenshelft was alles behalve goed, dus een goede start in eigen huis is essentieel om de tweede seizoenshelft met een positief gevoel in te gaan.

Telstar kent weinig personele problemen. Alleen Tom Beissel is geblesseerd (kuit). Dit houdt ook in dat trainer Michel Vonk een aantal mensen moet teleurstellen met een plaats op de bank, of zelfs op de tribune. Trainer Vonk lijkt verrassend te kiezen voor routinier en aanvoerder Frank Korpershoek op de rechtsback positie. Als iemand de laatste jaren heeft laten zien allround te zijn, dan is het onze legend Frank Korpershoek wel.

Voorin lijkt Mo Ajnane zich op te kunnen maken voor een basisplaats. De frivole speler kwam in de eerste seizoenshelft weinig voor in de plannen van de trainer, maar liet de laatste weken zien over een goede vorm te beschikken. In de oefenwedstrijd tegen Jong Ajax (3-1 winst) was hij zelfs uitblinker.

RKC Waalwijk

Hoewel wij het de laatste jaren vaker hebben gehoord, zal het nooit echt wennen. Gelukkig mogen wijRKC Waalwijk ontvangen in ons eigen Rabobank IJmond Stadion nadat er eerder even sprake was van een penibele situatie bij de Waalwijkers. De gemeente stemde in met het reddingsplan waardoor er gelukkig niet, opnieuw, een mooie, historierijke, club verloren gaat.

RKC Waalwijk sloot de eerste competitiehelft met een tiende plaats af. Niet een prestatie waarbij de Waalwijkers zichzelf op de borst zullen slaan. Toch zal er tevredenheid zijn dat de weg omhoog is ingezet na een desastreus  verlopen vorig seizoen waarbij RKC Waalwijk in de kelder van de Jupiler League bivakkeerde. De tiende plaats geeft wel goed weer hoe het seizoen momenteel verloopt. Mooie resultaten, winst op Jong Ajax, Fortuna Sittard, MVV, worden afgewisseld met flinke tegenvallers zoals de nederlaag met 6-2 in Almere van 9 december j.l.

Het technische hart van de club heeft niet stilgezeten in de winterstop. Met Evander Sno werd er een grote naam binnengehaald. Sno speelde eerder al voor de Waalwijkers en heeft veel ervaring met clubs als Ajax en Celtic achter zijn naam. Met zijn 29 jaar is hij nog altijd volop in de zogeheten topjaren van zijn carrière.  Op papier mogen wij hier spreken van een hele goede versterking. Zal Sno zijn opwachting al maken?

Eerder dit seizoen ontmoette Telstar en RKC Waalwijk elkaar tijdens de eerste speelronde van de Jupiler League. Een wedstrijd die gelijk opging, en waar Telstar ook een aantal goede mogelijkheden kreeg de wedstrijd naar zich toe te trekken, viel in Waalwijks voordeel uit: 1-0.  Vrijdag krijgen de Witte Leeuwen de kans om zich te revancheren en voor eigen publiek te laten zien dat die tweede seizoenshelft de weg omhoog ingezet gaat worden.

Vorig seizoen